Van'da 9 Dilenci Yakalandı

Coronavirüs salgını sebebiyle emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda dilencilik yapan şahıslara, kurallara uymadıkları için yasal işlem yapıldı.

14.04.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-13:43) Van'da 9 Dilenci Yakalandı

Coronavirüs salgını sebebiyle emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda dilencilik yapan şahıslara, kurallara uymadıkları için yasal işlem yapıldı.

Corona vakalarının görülmesinin akabinden yetkili merciler tedbirler almayı sürdürürken, salgınla mücadelede polisler cadde ile sokakta kontrolleri sıklaştırdı.

Van'da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı birimler, dilencilik yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

4'Ü ÇOCUK 9 DİLENCİ YAKALANDI

Trafiğinin fazla olduğu kavşak ile caddelerde coronavirüs salgını sebebiyle hem kendilerinin hem de vatandaşların sağlığını riske sokan şahıslara operasyon gerçekleştirdi.

Ekipler aracılığıyla gerçekleştirilen operasyonda 4’ü çocuk 9 kişi yakalanırken, bu kişilerle ilgili Kabahatler Kanunu gereği ve sosyal mesafeyi de muhafaza etmedikleri için tutanak tutularak yasal işlem yapıldı.

"DUYGU İSTİSMARCILARINA GÖZ AÇTIRMIYORUZ"

Duygu sömürücülerine göz açtırmamak adına operasyonların sürdüğünü ifade eden Zabıta Dairesi Başkanı Osman Sevinç, “Bizler Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak hassas bir dönemden geçiyoruz. Bilindiği üzere coronavirüs dolayısıyla izolasyonun had safhada olması gereken bir dönem. Ne yazık ki dilenciliği meslek haline getirmiş kişiler halen sokaklarda sosyal mesafe kuralına uymadan mesleklerini yapıyor. Bizlerde bu duygu istismarcılarına göz açtırmamak için alanda çalışıyoruz. Bizim vatandaşlardan ricamız, bu kişilere lütfen bağışta bulunmasınlar ve bu kişiler sürekli hareket halinde oldukları için size hastalık bulaştırabilirler." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal