Van Gogh'un Tartışmalı Resmi Satışa Çıkıyor

Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un The Wijk Mill eseri uzun zamandır tartışmalara konu oluyordu. The Wijk Mill eseri, 500 bin euro açılış fiyatıyla müzayedede.

28.08.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-10:03) Van Gogh'un Tartışmalı Resmi Satışa Çıkıyor

Amsterdam’daki Van Gogh müzesi tarafından hiçbir zaman onaylanmayan, ancak bazı otoritereler tarafından Van Gogh’un 1883-1885 yıllarında gittiği Hollanda’daki Hague Schoool döneminde yaptığı düşünülen tablosu The Wijk Mill, Alman müzayede evi Dechow tarafından satışa çıkarılıyor. 1 Eylül’de müzayedede olacak eserin açılış fiyatı 500 bin euro.

'van Gogh' İmzası Kafaları Karıştırdı

Eserlerini her zaman Vincet olarak imzalayan Van Gogh’un, bu eseri van Gogh şeklinde imzalaması üzerine eser üzerinde tartışmalar uzun yıllardır sürüyor. 1904 yılında Leipzig’de bir tüccar tarafından satın alınan eser daha sonra özel bir aile koleksiyonuna geçti.

Vincent Van Gogh Kimdir?

Vincent Van Gogh, 30 Mart 1853'te dünyaya geldi. 12 yaşına geldiğine komşu kasabanın okuluna eğitim için gönderilmişti ki, okulu yarıda bıraktı. Çünkü her şeyi çok yavaş anlıyordu ve zekasındaki bu durum onu okuldan soğutmuştu.
Okulu bıraktıktan sonra Vincent avare ve yalnız bir çocukluk geçiriyordu. İçine kapanmıştı. Babasının desteğiyle 16 yaşında La Haye'deki resim galerisinde memuriyet görevi ile iş hayatına başlamış oldu. Bundan sonraki durağı da Brüksel'deki Goupil galerisiydi ve 1873'te Londra şubesine ataması yapıldı.
Resim bir virüs gibi kanında dolaşmaya inceden başlıyordu. Sadece Vincent bunun farkında değildi. Zorlukla geçen bir hayatı vardı. Tüm acılar üstüne gelmiş, birkmiş, bir şovalye gibi savaşmak isterken o sessizdi.


Resim, İçinde Büyütmek İstediği Tek Tutkuydu
Kendini resim yapmaya verdi. Ressam Ridden van Rappart ile tanıştığında ondan dersler aldı. Çünkü artık resim, içinde büyütmek istediği tek tutkuydu. Anatomi ve perspektifi öğrenmişti bile.
Vincent, 1883'e kadar La Haye'de kalarak, akrabası olan, ünlü ressam Mauve'den resim dersleri aldı. Önündeki iki yıl içinde ilk yağlı boya tablolarını yapacaktı.
Vincent, 27 Temmuz 1890 günü tarlalara resim yapmaya gitmişti ki, daha önceden bulduğu bir silahı göğsü ile karnı arasına ateş etti. Ona yetişen yine Theo oldu ama onu sadece 2 gün daha da yaşatabildiler. 29 Temmuz'da yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal