Şevket Çoruh'tan 'Kavuk' Açıklaması

Şevket Çoruh, Rasim Öztekin'den alacağı kavuk hakkında kişisel Twitter hesabından açıklamada bulundu.

28.08.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-09:38) Şevket Çoruh'tan 'Kavuk' Açıklaması

Rasim Öztekin, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun önemli bir simgesi olan kavuğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 20 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek törende Şevket Çoruh’a teslim edecek.

Şevket Çoruh'tan Kavuk Açıklaması

Rasim Öztekin'in 20 Eylül'de kavuğu devretmesi haberi üzerine Şevket Çoruh, kişisel Twitter hesabından akşam saatlerinde açıklamada bulundu:

'Kişisel çabalarımızla doğurup, seyirci ve meslektaşlarımızın desteği sayesinde büyüttüğümüz yolculuğun, kendi küçük etkisi büyük bir virüs marifetiyle sekteye uğradığı bugünlerde , resmi makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken, bizi sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan yine ustalarımız oldu.

Geleneksel tiyatromuzu temsil eden, Kel Hasan Efendi'den, İsmail Dümbüllü'ye, ondan Münir Özkul'a, Ferhan Şensoy'a ve Rasim Öztekin'e geçen 'kavuk'un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim.  Bu onuru tüm ustalarım ve her şeye 'rağmen' tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Bu emaneti benden sonra taşıyacak ve tiyatroyu yaşatmak için çalışacak meslektaşımla buluşana kadar; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro , yaşasın insan...!'

Kavuk teslim töreni, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal