Valilikten peş peşe uyarılar! Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın

İstanbul Valisi Yerlikaya meteoroloji verilerine göre bugün il genelinde kuvvetli kar yağışının beklendiğini ifade ederek vatandaşları uyardı.

19.03.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-12:32) Valilikten peş peşe uyarılar! Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı açıklamada, "Günlerdir yaptığımız tüm uyarıları dikkate aldığınız, kurallara riayet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Meteorolojik verilerine göre İstanbul'da bugün kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen bugün de zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım." şeklinde İstanbulluları uyardı.

Marmaray seferleri de uzatıldı

İstanbul’da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle Marmaray seferlerinde de düzenlemeye gidildiği açıklandı. Buna göre ara ara kendisini hissettiren kar yağışı gerekçesiyle Marmaray seferlerinin saat 02.00’ye kadar süreceği açıklandı.

Marmaray seferleri de uzatıldı

TCDD Taşımacılık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda Marmaray seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle 02.00'ye kadar uzatıldığı belirtildi. Yapılan söz konusu paylaşımda şu açıklamalar kullanıldı: “İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Marmaray trenlerimiz bu gece saat 02.00'ye kadar vatandaşlarımıza hizmet verecektir.”

Turuncu uyarı yapıldı

Bununla beraber, Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbullu vatandaşları uyardı ve “turuncu” uyarısını yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya çevrelerinin ve günün ilerleyen saatlerinde Şanlıurfa, Adıyaman civarlarının kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, İstanbul, Karadeniz'in kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde zaman zaman kuvvetli ve yoğun kar yağışı halinde olacağı ifade ediliyor.

İBB Başkanı İmamoğlu da uyardı

Twitter'dan canlı yayını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün kar yağışının en yoğun yaşanacağı gün. İBB olarak sahadayız" ifadesini kullandı. İmamoğlu, vatandaşlara toplu taşıma kullanma ve tedbiri elden bırakmama uyarılarında bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu da uyardı

Yarın öğleden sonraki saatlere kadar yağışın devam edeceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Bazı noktalarda bir iki kaza özellikle TEM üzerinde gelen bir ufak kaza oluştu. Onun dışında trafikte birkaç müdahalemizin olduğunu da ifade edelim. Son olarak hafızalarda o kalsın, kar yağışı devam ediyor. Tedbirlerimizi almaya devam etmek durumundayız. Yarın öğleden sonraya kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek.” dedi.

Ali Yerlikaya’dan bir uyarı daha

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gün içerisinde bir duyuru daha yaparak vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaya çağırdı. Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Hemşehrilerim; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün bu sabah 10.30’daki verilerine göre, İstanbul genelinde bugün, 12.00-24.00 arası Kuzey kesimleri yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Lütfen dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal