Valilikten kritik açıklama: İstanbul için fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre İstanbul’un Karadeniz tarafına bakan kesimlerinde akşam saatlerinde fırtına olması bekleniyor.

05.11.2023-15:03 - (Son Güncelleme: 05.11.2023-15:33)

İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamada İstanbul’un doğu kesimi için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. 

Fırtınanın akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerinden 6 ile 8 kuvvetlerinde eseceği tahmin edilirken pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

İstanbul için fırtına uyarısı

İnternethaber’e göre; İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

"Marmara’da ve İstanbul’un Karadeniz’e bakan kıyı kesimlerinde rüzgarın, bugün akşam saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

İstanbul Fırtına Uyarı

Pazartesi etkisini kaybedecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Marmara’da rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Batı Karadeniz’in batısında (Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul’un Karadeniz’e Bakan Kıyı Kesimleri) rüzgarın, bugün (Pazar) akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Batı Karadeniz’in doğusunda (Kastamonu ve Sinop’un Kıyı Kesimleri) rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal