Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze açıklaması: Görünenden fazlasını yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye yardım konusunda görünenden çok daha fazlasını yaptıklarını belirterek, "Gazzeli kardeşlerimizi tek başına bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

05.11.2023-14:58 - (Son Güncelleme: 05.11.2023-14:58)

Rize’deki Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda, toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projelerin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yolumu kesmek için kurulan her tuzağın bozulduğunu, her engelin kalktığını gördüm

Ömrünü davasına, ülkesine, milletine ve elbette hemşehrilerine hizmet yoluna adamış bir kardeşinizim

Çöp, çukur ve çamur içindeki İstanbul'u bunlardan kurtardık

Artık bu ülkede darbecilerin borusu ötmüyor.

Şu anda hamdolsun, aldığım rakamlara göre karşımda 40 bin kişi var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize 2023

Sınırlarımızın korumasını sağlayacağız

"Suriye ve Irak sınırlarımızın bu ülkelerdeki kardeşlerimizin istikrarıyla güvende kalmasını biz sağlayacağız. Balkanlar'da, Kafkaslar'da huzur ve güvenin kalıcı şekilde tesisini biz temin edeceğiz."

"Kuzey Afrika'dan Güney Asya'ya dostlarımızın ve kardeşlerimizin yaşadığı her yerde kalplerin ve gözlerin aradığı 'beklenen' biz olacağız."

"Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur."

"Filistin topraklarının dört bir yanında çocukları, anneleri, masumları öldüren katillerin, mazlumların malını çalan hırsızların yakasından yapışmak insani vazifemizdir."

"Kimi alanlarda 3-5 yıllık, kimi alanlarda 5-10 yıllık vakit gerektiren projelerimizi tamamladığımızda Allah'ın izniyle Türkiye bambaşka bir seviyeye yükselecek."

"(Gazze'deki) Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine suçlarını haykırmak tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir."

Görünenden fazlasını yapıyoruz

Biz Filistin meselesi ve Gazze'de yaşananlar konusunda görünenden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Gazze'deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız

Al birini vur diğerine

Bay bay Kemal Edirne'deki terörist başı Demirtaş'a bay bay dedi. Kongreyi kazanan zat kime selam verdi? O da Demirtaş'a, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı yok

Geçtiğimiz 21 yılda Rize'ye, 66 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptık. Laf değil hizmet. Ana muhalefetin yavrularının burada hizmeti var mı? Bunlara gereken dersi benim hemşehrilerim sandıkta en güzel şekliyle verecektir. (Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal