Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladı mı? 2022 VGM burs başvuru şartları neler? 2022 VGM burs ücreti ne kadar? VGM burs başvuru tarihleri

KYK burs ve kredi başvurularının başlamasının ardından gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvurularına çevrildi. 2022 VGM burs başvuru tarihlerini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladı mı? 2022 VGM burs başvuru şartları neler? 2022 VGM burs ücreti ne kadar? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

15.11.2022-17:27 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-17:27) Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladı mı? 2022 VGM burs başvuru şartları neler? 2022 VGM burs ücreti ne kadar? VGM burs başvuru tarihleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru tarihleri, KYK burs başvurularının başlamasının ardından yoğun şekilde araştırılmaya başlandı. Lise ve üniversite öğrencilerine sağlanan VGM bursunun başvurularının ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını kullanarak yoğun bir araştırma içerisine girdi. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladı mı? 2022 VGM burs başvuru şartları neler? 2022 VGM burs ücreti ne kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladı mı?

VGM burs başvurularının üniversite öğrencileri için 21-30 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Gerekli şartları karşılayan öğrenciler VGM burs başvurusu yapabilecek. 

VGM burs başvurusu

Öte yandan lise öğrencileri için zaman daralıyor. VGM’den yapılan açıklamaya göre 7 Kasım’da başlayan VGM ortaöğretim burs başvurusu 21 Kasım’da sona erecek. 

2022 VGM burs başvuru şartları nelerdir?

VGM internet sitesinde yer alan bilgilere göre, burs başvurusu yapamayacak öğrenciler şu şekilde:

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.

b) Yabancı uyruklu öğrenciler.

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.

ç) Ek süre öğrenim gören öğrenciler.

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler.

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler.

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrenciler.

VGM burs

2022 VGM burs ücreti ne kadar?

2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650,00 TL olarak belirlenmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal