Öğrencilerin beklediği haber geldi: KYK burs başvuruları başladı! İşte E-Devlet KYK burs başvuru ekranı

Sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika paylaşımı yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK burs başvurularının başladığını açıkladı. İşte E-Devlet KYK burs başvuru ekranı...

15.11.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-10:42)

Milyonlarca üniversite öğrencinin haftalardır beklediği haberi, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Kasapoğlu KYK burs ve kredi başvurularının başladığını açıkladı. Bu gelişmenin sonrasında internete yönelen öğrenciler KYK burs başvurularının nasıl yapıldığını öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor.

KYK burs başvuruları başladı

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  ‘Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı.17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı http://turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz.’ dedi.

2022 KYK Burs Başvuruları Başladı

KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvurusu yapmak isteyenler E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaparak başvurularını yapabilirler. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK bursundan kimler yaralanabilecek?

KYK bursu alabilecek olan kişiler şu şekilde:

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

Amatör milli sporcu olan öğrenciler

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal