Vakalar arttı fırsatçılar ortaya çıktı! Koronavirüs salgını geri gelmesiyle fiyatlar arttı

Tüm dünya geneli mücadele edilen koronavirüs salgını için vaka sayılarının bir anda ki yükselişi endişelendirmeye başladı. 11-17 Temmuz tarihinden önceki haftaya göre 100 bin artarak devam eden vaka sayısı 226 bin 532 seviyelerine ulaştı. Bunun üzerine maskenin geri dönmesi halinde fiyatlarda ise yüzde 300 oranında zamlar geldi.

22.07.2022-10:52 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-10:52)

Haftalık koronavirüs tablosu yayınlanmaya devam ederken son 2 hafta içerisindeki artışlar korkuttu. Ölüm sayısı haftalık 96 vaka sayısı ise 226 bin 532 kişiye ulaştı. Bunun üzerine bazı tedbirlerin geri gelmesi konuşulurken öncelikle maskenin takma zorunluluğu gelmesi konuşuluyor. Bunun üzerine ise vaka sayılarının artmasından yararlanan fırsatçılar maske fiyatlarını yükseltti. 

Maskeye zam

Maskeye yüzde 300 zam geldi

Yurt genelinde tekrar artmaya başlayan vaka sayıları üzerine tedbirlerin geri gelmesi an meselesi. Her fırsatta aşı olmanın önemi vurgulanırken aşı olanlarında hatırlatma dozunu olması gerektiği belirlendi.  Bunların yanı sıra salgının yaygın olduğu dönemde zorunlu olan maske kullanımı yakın zamanda birçok alanda serbest bırakılmıştı. Vaka artışlarından tedirgin olan bazı vatandaşlar kendi istekleriyle maske kullandığı gözlendi. Bu tedirginlik maske satışlarına da yansıdı. Maske zorunluluğunun kalmasının ardından raflarda kalan maskelerin satışının azalmasıyla vakaların artması üzerine tekrardan fiyatlarda artış görüldü. Marketlerde 9.90'a kalan inen 50'lik maskelerin kutusu 40 liraya kadar çıktı.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal