Resmi Gazete’de yayımlandı! 3 anlaşma Resmi Gazete’de yer aldı

3 milletlerarası anlaşması bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 2019 yılında Ekim ayında imzalanan "Türkiye ile Sırbistan Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması" hakkındaki karar Resmi Gazete'de yer aldı.

22.07.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-10:30)

7 Ekim 2019 tarihinde Belgrad'da imzalamam  "Türkiye ile Sırbistan Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması"nın onaylanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün yayınlanan haber ile birlikte anlaşmanın anlaşmanın detayları paylaşıldı. 

Resmi Gazete’de 3 anlaşma yayınlandı

7 Ekim 2019 tarihinde Belgrad'da imzalanan "Türkiye ile Sırbistan Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması"nın onayı  hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yayınlanan anlaşma kapsamında tarafların kendi imkanları doğrultusunda suç gelirlerinin aklanması, bilişim alanında suçlar, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı dahil olmak üzere sınırı aşan örgütlü suçlar, yasa dışı uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı göç, silah, mühimmat, patlayıcı, nükleer, biyolojik, kimyasal, radyoaktif maddelerin ve toksinlerin yasa dışı ticareti, para, pasaport, vize ve diğer her türlü resmi evrakta sahtecilik, organize suçlar, alkol ve tütün mamulleri, akaryakıt ile her türlü gümrüklü eşya kaçakçılığı, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ve bunların imalinde kullanılan ara kimyasallarla mücadelede kontrollü teslimat gibi özel soruşturma yöntemlerinin uygulanması alanlarında suçu önlemek, bastırmak, mali soruşturmalar ve suç soruşturmalarını yürütmek için işbirliği içerisinde yer alacaklar.

Resmi Gazete

Bununla birlikte gazetede yayınlanan bir diğer anlaşma ise yine 7 Ekim 2019 tarihinde Belgrad ta imzanı olan "Türkiye ile Sırbistan Arasında Ortak Devriye Polis Hizmetlerinin Uygulanması Hususunda Mutabakat Zaptı"nın onaylanması kararı oldu.

Yapılan bu anlaşma doğrultusunda turizmin yoğunluk yaşadığı mevsimde ve büyük etkinlikler ortak işbirliği projesi kapsamında tarafların turistik bölgelerinde ve proje sahalarında ortak devriye hizmetlerinin uygulanması için kabul edilen yazılı bir anlaşma olarak yapılan anlaşma ile polis amir ve memurlarının görevlendirilmesi hususunda mutabık kaldı.

Resmi Gazete’de yer alan bir diğer anlaşma ise 10 aralık 2021 tarihinde imzalanan "Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında Arazöz Hibesi Yapılmasına Dair Anlaşma"sı oldu. 

Yapılan Bu anlaşma doğrultusunda Türkiye'nin KKTC'ye ormancılık faaliyetleri açısından destek sağlayacağı amacıyla ihtiyaç duyulan MAN TGM 19-290 markalı  2 arazözü ücretsiz olarak temin edecek.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal