Vahdettin Köşkü'nde Ekonomi Zirvesi: Başkan Erdoğan, Bakanlar İle Bir Araya Geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürleriyle İstanbul'da görüşecek.

13.12.2021-15:08 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-15:20) Vahdettin Köşkü'nde Ekonomi Zirvesi: Başkan Erdoğan, Bakanlar İle Bir Araya Geliyor!

Başkan Erdoğan, bugün saat 15.00’da Vahdettin Köşkü’nde bakanlar ile bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürleriyle İstanbul'da görüşecek. Görüşme saat 15.00'te Vahdettin Köşkü'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu bankalarının genel müdürleri ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşeceği belirtildi. Toplantının 15:00'da İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde yapılması planlanıyor.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşecek toplantının gündeminde önemli konular yer alıyor. Bu konularda biri ise piyasanın odağında Merkez Bankası’nın 16 Aralık Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı var. Piyasalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Kasım'da çekirdek TÜFE'nin kısmi gerileme göstermesi nedeniyle Merkez Bankasının 16 Aralık'ta yapılacak yılın son PPK toplantısında da faiz indirmesini bekliyor. Piyasa Merkez Bankası’nın faizlerde 100 baz puan indireceği konusunda hemfikir. Faiz ve enflasyon makasının giderek açılması, üretici fiyatlarındaki rekor seviyelerin tüketiciye gelecek aylarda yansıyacağı ve dövizdeki yüksek seviyeler nedeniyle enflasyonun 2022'in ilk çeyreğinde daha da artması bekleniyor. Fakat yeni ekonomi politikası olarak adlandırılan uygulamada faizlerdeki düşüşün enflasyonu da düşüreceği öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal