V taburu nedir, hangi orduda? V taburu Rus mu, Çeçen mi? Zelenski'yi öldürmek için görevlendirildi!

Zelenski'yi öldürmek için gönderilmiş olan V taburu, Ukrayna güçleri tarafından öldürüldü. Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi öldürmek amaçlı gönderilmiş olan Çeçen asıllı Rus askerleri etkisiz hale getirildi. Peki V taburu nedir, hangi orduda? V taburu Rus mu Çeçen mi? detaylar haberimizde yer almaktadır.

02.03.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-11:36) V taburu nedir, hangi orduda? V taburu Rus mu, Çeçen mi? Zelenski'yi öldürmek için görevlendirildi!

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi öldürmek amaçlı gönderilmiş olan Çeçen asıllı Rus askerleri etkisiz hale getirildi. Putin tarafından Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un Zelenski'yi öldürmesi için göndermiş olduğu V taburu öldürüldü. Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleskey Danilov, Rus güçlerinin Zelenski'yi öldürmek için gönderdiği 2 grubun olduğu, bu gruplardan V taburunun öldürüldüğünü diğer grubun ise Gostomel'de olduğunu söyledi. 

Rus güçleri Harkov'u vurmaya devam ediyor

Rus güçleri Harkov'u vurmaya devam ediyor

Rusya'nın en önemli hedeflerinden birisi Harkov gece gündüz bombalanıyor. Akşam saatlerinde atılan bombalar geceyi gündüze çeviriyor. Harkov Valisi Aleg Sinegubov, atılan roketlerin şehir merkezinde bulunan hastane ve üniversiteye düştüğünü belirterek sivil insanların eczaneye ve markete gidemediklerini, aralarında çocuklarında bulunduğu birçok sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan hava saldırılarında çok katlı binaların zarar gördüğünü ve birçok insanın yığınların altında kaldığını ifade eden Sinegubov, bu tarz hareketlerin bir savaş suçu olduğunu ve en sert bir şekilde ceza verilmesi gerektiğini vurguladı. Harkov Valisi Sinegubov, ölen kişilerin yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletti. 

Sabah saatlerinde yapılan saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, sabah saatleri sırasında Rus askerleri tarafından Harkov'a yapılan saldırı sırasında 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 35'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin sık sık dile getirdiği Montrö talebine karşılık Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Montrö Sözleşmesi'nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize vermiş olduğu yetkiyi, krizin tırmanmasının önüne geçilecek şekilde kullanma kararında olduklarını açıkladı. 

Ukrayna'da gece saatlerinde gelişen olaylar 

23:10 saati sıralarında Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Zelenski'yi öldürme amacıyla gönderilen Çeçen asıllı Rus askerlerinin etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

23:07 saati sıralarında Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Ukrayna'nın Rusya'ya karşı açmış olduğu davanın ilk duruşmasının 7-8 Mart tarihlerinde gerçekleşeceğini söyledi.

22:35 saati sıralarında BBC, Rus müşterilerine karşı tüm içeriklerle ilgili lisans verme işlemlerini iptal edildiğini duyurdu. 

22:19 saati sırasında Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Moskova ile iyi ilişkiler niyetinde oldukları için Batı tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmayacaklarını ifade etti. 

22:03 saati sıralarında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, CNN televizyonuna vermiş olduğu demeçte Rusya ile ateşkes olacağına dair en azından bazı imaların yapılması gerektiğini, uçaklar uçarken ve bombalar atılırken müzakere masasına oturulmayacağını söyledi. 

21:32 saati sırasında Birleşmiş Milletler Sekreterliği tarafından yapılan açıklamaya göre ABD, Genel Sekreterliği2nde çalışan bir Rus diplomatı sınır dışı etti. 

20:59 saati sırasında Rus güçlerinin ülkenin güneyinde bulunan Herson'a girdiğini duyuran Ukrayna İçişleri Bakanı hükümet binalarının kontrol altında olduğunu söyledi. 

20:44 saati sırasında Avrupa Parlamentosu, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaş hakkında düzenlenen olağanüstü oturumda Ukrayna'nın AB üyeliğine destek veren karar tasarısını kabul etti. Bağlayıcılığı bulunan tasarı, oylamaya katılan 676 milletvekilinin 637'sinden evet oyuyla geçerken, 13 milletvekili aleyhte oy kullandı, 26 vekil ise çekimser kaldı. 

20:37 saati sıralarında ABD Başkanı Joe Biden ile Zelenski 30 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Telefon görüşmesi Ukrayna'nın, Rus kuvvetlerinin Kiev'e yaklaşmasından dolayı Batı'dan yardım çağrılarının yoğunlaşmasından dolayı olduğu açıklandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal