Uzunluğu 56,7 Kilometre Olan Yusufeli Barajı'na 40 Tünelle Ulaşım Sağlanacak

Artvin'de, Çoruh Nehri'ndeki Yusufeli Barajı'nın sene sonunda su tutmaya başlamasıyla ilçenin yerleşim yeri de su altında kalacak. İnşaatı sona yaklaşan yeni yerleşim yerine, toplam uzunluğu 56,7 kilometre olan 40 tünelle ulaşım sağlanacak.

29.06.2021-17:02 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-17:57) Uzunluğu 56,7 Kilometre Olan Yusufeli Barajı'na 40 Tünelle Ulaşım Sağlanacak

Yusufeli ilçesinde yapımı sürdürülen, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak. Yusufeli Barajı'nın sene sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye sınırlarında 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden olan Artvin'deki Çoruh Nehri’nde 26 Şubat 2013'te, dönemin başbakanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla temelini attığı Yusufeli Barajı'nda yıl sonunda su tutulmaya başlayacak. Barajda 558 megavat kurulu güce sahip santralle 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

ULAŞIM 40 TÜNELLE SAĞLANACAK

Yusufeli Barajı bittiğinde su altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yeriyle farklılaşan yol güzergahlarında da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, bir yandan tünel bir yandan da viyadük çalışmalarını sürdürüyor. İnşaatı sona yaklaşan yeni yerleşim yerine ise toplam uzunluğu 56,7 kilometre olan 40 tünelle ulaşım yapılacak.

YIL SONUNA KADAR TRAFİĞE AÇILACAK

Karayolları Trabzon 10'uncu Bölge Müdürü Mehmet Aşık, yıl sonuna kadar trafiğe açmayı planladıklarını belirtti. Aşık; "Yusufeli Barajı rekreasyon yolları kapsamında 69,2 kilometre yol yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bu 40 tünelin kazı işleri tamamlandı, kaplama betonları da bitmek üzere. Dolayısıyla yıl sonuna kadar buradaki imalatları tamamlayıp, trafiğe açmayı planlıyoruz.

Bu yol ağının 56,7 kilometresi tünelle geçiliyor yani 40 tünelden geçmek gerekiyor. Bu da yolun yüzde 80'lik bir bölümünü kapsıyor. Bu yollar, Artvin-Yusufeli ve Artvin-Erzurum yollarını bağlayacak. İlçe merkezinin taşınmasıyla birlikte tüm yolların trafiğe açılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal