Uzmanlardan günlük banyo yapanlara önemli uyarı! Sık sık yıkanmak o hastalığı tetikliyor

Uzmanlardan günlük banyo yapanlara önemli bir uyarı geldi. Yapılan uyarılara göre sık sık yıkanmak o hastalığı tetikliyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

16.06.2022-10:36 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-12:43) Uzmanlardan günlük banyo yapanlara önemli uyarı! Sık sık yıkanmak o hastalığı tetikliyor

Kişisel temizliğine önem veren insanlar banyo yapmaya oldukça önem veriyor. Banyo yapmak sıcak veya soğuk su farketmeksizin insan vücuduna fiziksel ve psikolojik açıdan önemli faydalar sağlamaktadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber pek çok insan günde bir kere olacak şekilde banyo yapmayı tercih etse de uzmanlardan günlük banyo yapanlara önemli bir uyarı geldi. Yapılan uyarılara göre sık sık yıkanmak bazı cilt sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Sık sık duş almak egzamayı tetikleyebilir

YouGov tarafından yapılan bir anketin sonucuna göre, İngiltere’de yaşayan kişilerin yaklaşık dörtte üçü neredeyse her gün duş aldıklarını söyledi. Yaklaşık yüzde 49'u her gün duş aldıklarını, yüzde 20'si ise haftada dört ila altı kez duş aldıklarını söyledi. Yüzde 6'sı ise günde bir defadan fazla duş aldıklarını söyledi.

Uzmanlara göre ise sık sık duş almak her ne kadar hijyene önem verildiğini gösteriyor gibi gözükse de aslında vücutta bazı cilt sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Yapılan araştırmalara göre gereğinden fazla duş alan kişilerin vücudunda kuruluk ve egzama başta olmak üzere pek çok cilt sorunu ortaya çıkıyor.

Uzmanlardan günlük banyo yapanlara uyarı

Yapılan aktiviteler önemli

Kişinin duş ihtiyacı, gün içinde yaptıkları aktivitelere göre değişiyor. Ayrıca ciltteki yağ oranı ve mevsim şartları da duş alma süresine ve miktarına doğrudan etki gösteriyor.

Dermatolog Michele Green duş alma sıklığı konusunda şunları söyledi:

"Bazı insanların ter attıktan sonra günde bir veya iki kez duş alması gerekirken, o kadar aktif olmayan diğerlerinin sadece haftada birkaç kez duş alması yeterlidir."

Dermatolog Lisa Chipps ile konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

 "Sağlıklı bir cilt için duşları hızlı ve ılık tutmak en iyisidir. Uzun, sıcak duşlar harika hissettirse de cildin doğal bariyerini yıkabilir ve kuru ve tahriş olmuş cilde yol açabilir" dedi.

Uzmanlar banyo sonrasında cildi ovalamadan kurulama ve cildin kurulaşan kısımlarına ise nemlendirici krem uygulama tavsiyelerinde bulundu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal