Uzmanlardan bayram uyarısı geldi! El öpme konusunda dikkatli olmak gerekiyor

Yaklaşık 2 yıl sonra Ramazan Bayramı tıpkı eskisi gibi kutlanabilecek. Fakat uzmanlardan sevinçleri kursakta bırakacak bir bayram uyarısı geldi. Uzmanlara göre el öpme konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Konunun detayları haberimizde...

02.05.2022-08:54 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-08:54) Uzmanlardan bayram uyarısı geldi! El öpme konusunda dikkatli olmak gerekiyor

2020 yılında dünyayı alt üst eden koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’de iki yıl boyunca bayramlar tatsız bir şekilde kutlanmıştı. Fakat 2022 yılında salgının etkisini iyice kaybetmesi sebebiyle hemen hemen bütün yasaklar kaldırılmış ve insanlar sevdikleriyle eskisi gibi günler geçirmeye başladı. Ramazan Bayramı’nda da uzun bir aradan sonra sevdiklerinin elini öpmeye hazırlanan vatandaşlara uzmanlardan uyarı geldi. Buna göre bayramda yapılan gelenekler konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

Uzmanlardan bayram uyarısı

Ramazan Bayramı konusunda uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Pandeminin etkilerinin azalmasının vatandaşlarda rehavet etmemesi uyarısında bulunan uzmanlar bayramdaki gelenekler konusunda dikkatli olunmaları gerektiğini kaydetti.

Bayram uyarısı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Ahkan koronavirüs salgınında yeniden dalga oluşabileceğini söyleyip “Çin’de de görüyoruz, virüs dolaşıp bir süre gözükmese bile tekrar enfekte edebiliyor. Tekrar bir dalga yaratabiliyor. Buna fırsat vermemek için bu günlerin aslında adımlarını da küçük küçük atmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kalabalıkların olduğu yerlerde maske kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Akhan ‘’Kalabalığın çok yoğun olduğu yerlerde maske takılmasını ve kapalı alanların sıklıkla havalandırılmasını tavsiye eden Prof. Dr. Akhan, “Eğer öksürük, burun akıntısı, ateş gibi bir takım semptomlar varsa bayramda kendimizi biraz daha izole etmemizde fayda var” sözlerini sarf etti.

Bayram kutlamalarında yapılan gelenekler konusunda ise özellikle temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Akhan ‘’Pandemi öncesi bayramlara ulaşmamıza az kaldı diye düşünüyorum. Burada da biraz daha küçük adımlarla gitmekte fayda var ama elbette artık sarılmalar, el öpmeler söz konusu olabilecek. Yine de hijyene dikkat edeceğiz. Biliyorsunuz her zaman için etrafımızda virüsler, bakteriler var” sözlerini sarf etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal