Uzmanlar yorumladı: Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? 13 Haziran altın güncel fiyatları

Altın yatırımcıları sürekli olarak küresel alandan yaşanan ekonomik gelişmeleri takip ediyor. Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı ise altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. İşte, uzman isimlerin yorumlarıyla altın fiyatları tahminleri ve 13 Haziran güncel fiyatları.

13.06.2022-11:12 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-16:40) Uzmanlar yorumladı: Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? 13 Haziran altın güncel fiyatları

Altın piyasası ile ilgili son dakika gelişmeler ve küresel alandaki açıklamalar yakından takip edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başında iyi oranda bir yükselme yaşayan altın fiyatları, haftayı düşük bir ivmeyle kapatmıştı.

13 Haziran 2022 haftanın ilk iş gününde de yükseliş eğilimine geçen altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceği veya yükselirse ne kadar daha yükseleceği merak konusu oldu. Altının gram fiyatında kazanılacak olan değer nedeniyle yatırımların yönü bu konuya kayarken altında yaşanacak olan düşüş endişesi de yatırımcısını korkutmaya başlattı. Peki, Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? İşte uzman isimlerden altın fiyatları yorumları..

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Yatırımcıların merak içinde olduğu sorulardan bir tanesi altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? olurken konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Sefer Şener, altın fiyatlarıyla ilgili kritik tahminlerini söyledi. Enflasyonist ortamlarda yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altının dolar endeksinin güçlenmesi ile birlikte kısmi de olsa arttığını söyleyen Şener, altının ons bazında düşmüş olsa bile dolar/TL kurunun yukarıda olması gram altının 1000 liranın altına düşmesini engellediğini ifade etti. Şener, bu durumu açıklarken 'ons olarak gevşese bile dolar/TL kurundaki yükseliş nedeniyle önümüzdeki dönemlerde gram altın 1000 TL’nin altına düşmeyecek' ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, ise Venezuela’dan yapılması planlanan altın transferine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun Ankara'da yaptıkları görüşme sonrasında altın transferiyle ilgili konunun daha da yoğunlaştığını söyledi.

Maduro'nun Türkiye ziyaretini değerlendiren İslam Memiş, özellikle Venezuela hükümetinin altın rafinerisi hakkında Çorum’daki altın işletme tesislerini düşündüğünü ifade etti. Memiş, Venezuela’dan gelecek olan fiziki altınlarının Türkiye’de kullanılmasının hem nakit hem de döviz ihtiyacı olduğu şu dönemde olumlu bir etki yaratacağını belirterek bu durum aynı zamanda Venezuela’nın altınını fiziki olarak tek koruyan ülkenin de Türkiye olduğunu kaydetti. İslam Memiş, konuşmasının devamından Venezuela'dan gelecek olan fiziki altınların Türkiye'deki altın piyasasını rahatlatabileceğini de sözlerine ekledi.

13 Haziran Pazartesi Altın Fiyatları Son Durum

Gram Altın

Alış: 1.021,67 - Satış: 1.043,28

Çeyrek Altın

Alış: 1.672 - Satış: 1.704

yarım Altın

Alış: 3.337 - Satış: 3.408

Tam Altın

Alış: 6.675 - Satış: 6.792

22 Ayar Bilezik

Alış: 932,32 - Satış: 972,42

ONS Altın

ONS altın 1.862,7 dolar 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal