Uzmanlar uyarıyor! Suyu asla bu şekilde içmeyin! Kanser ve kısırlık yapıyor

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte su içme ihtiyacı da artmaya başladı. Ancak dışarıdan aldığımız pet şişedeki suların güneşle temas etmesiyle de pek çok hastalık ortaya çıkıyor. Uzmanlar pet şişelerdeki suya karşı uyardı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

07.06.2022-11:07 - (Son Güncelleme: 30.11.2022-15:58)

Yaz aylarında vücuttaki su kaybı artarken daha çok su içmek istiyoruz. Özellikle dışarıdan pet şişelerde aldığımız suların ne kadar sağlıklı olduğu da tartışılır. Uzmanlar pet şişelerdeki suya karşı uyardı. Birçok hastalığın sebebi olduğunu söyleyen uzmanlar suyun bu şekilde tüketilmemesine karşı uyarıda bulundu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Günde 2 litre su içilmeli

Su hayatımız için en önemli ihtiyaçlardan bir tanesidir. Sağlık açısından düzenli olarak günde 1.5 – 2 litre su içilmesi gerekmektedir. Fakat bu suların nasıl saklandığı da önemli bir etkendir. Yaz mevsiminden dışarıdan aldığımız pet şişelerdeki suların güneşle temas etmesi ile birçok zararlı madde de sulara geçmektedir. Uzmanlar pet şişelerdeki suların sağlığa çok zararlı olduğunu ve sağlığımızı tehdit ettiğini açıkladı.

Pet Şişelerdeki Sular Kanser Yapıyor

Uygunsuz saklanan sular kısırlığa yol açıyor

Pet şişelerde ve damacanalarda bulunan suların çok uzun bir süre güneş altında kalması nedeniyle yapılarındaki bisfenol-A (BPA) maddesinin suya karıştığı söylenmektedir. Bu konu hakkında konuşan Kıskaç, "Bu madde östrojen benzeri etki gösteren yapay bir hormon gibi davranıyor. Erkeklerde jinekomasti dediğimiz memelerde kadın tipi büyüme, gebelerde erken doğum riski, bebeklerde gelişim geriliği, kısırlık (infertilite) gibi durumlara yol açabiliyor. Uygunsuz saklanan ve uygunsuz maddeden üretilmiş pet şişe ve damacanalar tüm bu riskleri artırıyor."ifalerini kullandı.

Kısırlık ve Kanser Artıyor

Kanser git gide artıyor

Pet şişelerde bulunan bisfenol maddesinin kansere yol açan bir madde olmasına karşı suların bu şekilde içilmemesi gerektiği söylenmektedir. Şişelerin risk taşıdığını dile getiren Kıskaç, "Bunların yanında kalp hastalıkları ve diyabet riskini de artırıyor. Pet şişeler birden fazla kullanılmamalı. Tekrarlı kullanımlarda, hem BPA maddesine maruz kalma hem de bakteri ve mantar oluşumu sebebiyle başka rahatsızlıklar ortaya çıkabilir."sözlerini aktardı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal