Birçoğumuzun evinde pilavı ertesi gün tekrar ısıtılıp yenmesiyle meşhurdur. Fakat pilavın tekrar ısıtılıp yenmesinin vücuda ne denli zararlı olduğu pek çok insan tarafından bilinmiyor. Gelin pilavı tekrar ısıtınca neler oluyor birlikte öğrenelim...
Pilavı tekrar ısıtıp tüketmenin zararını okuduğunuzda gözlerinize inanamayacaksınız. Pirinç pilavını pişirip ardından tekrar ısıtmak öldürebilir veya yoğun bakımlık yapabilir.
Zararlı mı?
İlk olarak, ''Biz yapıyoruz ama ne öldük ne de yoğun bakımlık olduk'' diyebilirsiniz. Ancak işin aslı hiç de öyle değil. Pilavın tekrar ısıtılması mideyi bozacağı gibi zehirlenmeye de neden olabiliyor. İşte uzmanların o uyarısı;
Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Champan pirinç pilavı üzerine bir takım araştırmalar yaptı. Araştırma sonucuna göre pilavı yeniden ısıtmak sağlığı tehlikeye atabiliyor. Pilavı pişirirken pişirme süresinde 'bacillus cereus' mikrobu ölmemiş olabiliyor. İşte bazı besin türlerinde veya toprakta bulunan bu bakteri ve bazı türleri yiyecek kaynaklı hastalıklara hatta gıda zehirlenmesine ve zamanında müdahale edilmezse ölüme bile sebep olabilir.
Detaylar galerimizde...