07.03.2021-12:36 (Son Güncelleme:01.04.2023-16:43)


1

Pilavı tekrar ısıtıp tüketmenin zararını okuduğunuzda gözlerinize inanamayacaksınız.



2

İlk olarak ''biz yapıyoruz ama ne öldük ne de yoğun bakımlık olduk'' diyebilirsiniz. Ancak işin aslı hiç de öyle değil.



3

Pilavın tekrar ısıtılması mideyi bozacağı gibi zehirlenmeye de neden olabiliyor. Pilavı pişirirken pişirme süresinde 'bacillus cereus' mikrobu ölmemiş olabiliyor.



4

Pilavın pişirme sırasında bile ölmeyen bazı bakteriler pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde yeniden gelişmeye ve üremeye başlayarak tehlike yaratıyor.



5

İşte bazı besin türlerinde veya toprakta bulunan bu bakteri ve bazı türleri yiyecek kaynaklı hastalıklara hatta gıda zehirlenmesine ve zamanında müdahale edilmezse ölüme bile sebep olabilir.



6

Bu nedenle yapmanız gereken daha az pilav yapmak ve bir an önce tüketmek. Dışarıda bekletip ertesi gün tekrar ısıttığınız pilav size zarar verebilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir.



7

İsraf olmasın diye yaptığınız bu hata sizi ve evdeki diğer aile bireylerini de hasta edebilir.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR