Uzmanlar tarafından önerilen mucizevi maydanoz kürü: Sahurda mutlaka tüketmelisiniz

Sahur Ramazan ayının en önemli öğünlerinden biridir Bu öğünde sağlıklı beslenerek oruç sürecinin kolay ve sağlıklı geçmemesi için gereklidir. Özellikle damar yolları ve kanın temizlenmesi için uzmanlar maydanoz körü önermekte. İşte sahurda bir bardak maydanoz kürü tüketmenin yaraları…

10.04.2023-10:09 - (Son Güncelleme: 10.04.2023-15:59)

Orucun insan sağlığına olan etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Vücudun adeta hastalıklardan arınmasına imkan veren oruç sürecinin daha yararlı olması için iftar ve sahurda tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekmekte. Uzun süreli açık ve susuzluk sonrası alınan besinler vücudun dengesini bozabilir.

Maydanoz kürünün mucizevi faydaları

Yasemin’de yer alan habere göre özellikle iftarda aşırı yemenin kişilerde hazımsızlık ve şişliğe yol açabiliyor. Bu da bağırsakların fonksiyonlarını son derec olumsuz etkilemekte. Vitamin ve minerallerin daha sağlıklı kana karışmasını engeller. Organların ve hücrelerin çalışma hızını etkileyerek hastalıklara davetiye çıkarı. Uzmanlar bunu önlemek amacıyla sahurda tüm vücudu yenileyen maydanoz körünü öneriyor.

Maydanoz kürünün mucizevi faydaları

Sahurda bir bardak maydanoz kürü içmenin vücuda inanılmaz etkileri

-Saplarıyla beraber yarım maydanoz demetini iyice yıkanmış limon ve 1 bardak su ile blendıra koyun. Sahur yapmadan önce bir bardak içiniz. 

-Kötü kolesterol seviyesini düşürerek kan basıncını dengeler. Damarların tıkanmasının önüne geçerek. Biriken atıkları vücuttan atar.

-Karaciğerin çalışma fonksiyonunu destekler. Toksinlerin daha hızlı atılmasını sağlar. 

-Mide ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını yardımcı olur. Bu da ertesi gün oruç boyunca herhangi bir sindirim problemi yaşanmasını önlemiş olur.

-İçeriğindeki limonla beraber artan asit özelliği sayesinde güçlü bir antibiyotik etkisi olur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek oruç süresinde vücudun direncini artırır. 

-Vücutta biriken ürik asidi idrar yoluyla vücuttan atarak böbrek ve mesane de taş oluşumunun önüne geçer.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal