Online terapi hizmeti nedir? Online terapist ne iş yapar? En iyi online terapi uygulaması

Online terapi, uygulama veya web üzerinden yapılan psikolojik destek ve tedavi hizmetidir. Online terapist, insanların psikolojik sorunlarını tanımlamak, değerlendirmek ve tedavi süreçlerinde yardımcı olmak için eğitimli ve lisanslı bir uzmandır.

08.04.2023-14:11 - (Son Güncelleme: 10.04.2023-12:09) Online terapi hizmeti nedir? Online terapist ne iş yapar? En iyi online terapi uygulaması

Online terapist, terapi hizmeti sunarken, kullanıcıların güvenli, özel ve konforlu bir ortamda terapi deneyimi yaşamasını hedefler. 

Online terapist, insanların depresyon, anksiyete, cinsel bozukluklar, aile sorunları gibi pek çok farklı türde psikolojik sorunlarını ele alabilir ve tedavi edebilir.

Online terapi nasıl yapılır?

Online terapi, internet üzerinden yapılan bir psikolojik danışmanlık servisidir. Aslında, bu tür bir terapi oldukça kolay ve konforlu bir süreç olarak ilerler. Aşağıda online terapi nasıl yapılır sürecinin yanıtlarını görebilirsiniz.  

-Terapist bulma: Kullanıcılar, internet üzerinden uygun bir terapist bulabilir veya bir danışma merkezine başvurabilir.

-Randevu alma: Kullanıcılar, terapistlerle randevu alabilir ve terapi deneyimi için uygun bir zaman ve ortam belirleyebilir.

-Terapi deneyimi: Terapist, kullanıcıların güvenli ve rahat bir ortamda terapi deneyimi yaşamasını hedefler ve kullanıcıların sorunlarını tanımlamaya, değerlendirmeye ve tedavi etmeye çalışır.

-Ulaşılabilirlik: Kullanıcılar, terapistleriyle sürekli olarak iletişim kurabilir ve terapi deneyimini devam ettirebilir.

Online terapi, evinizden veya istediğiniz herhangi bir yerden yapabileceğiniz bir terapi deneyimidir ve sizin güvenli, rahat ve anonim bir ortamda terapi deneyimi yaşamanızı hedefler.

Online terapist ne iş yapar?

Online terapist, insanların psikolojik sorunlarını tanımlamak, değerlendirmek ve tedavi etmek için eğitimli ve lisanslı bir profesyoneldir. Online Terapist, insanların depresyon, anksiyete, cinsel sorunlar, aile sorunları gibi pek çok farklı türde psikolojik sorunlarını ele alabilir ve tedavi edebilir. 

Online terapist, internet üzerinden video aramalar, sesli aramalar veya yazılı mesajlaşma yoluyla kullanıcılarla iletişim kurabilir ve kullanıcıların güvenli, rahat ve anonim bir ortamda terapi deneyimi yaşamasını hedefler. Online terapist, kullanıcıların psikolojik ihtiyaçlarına uygun olarak terapi hizmeti sunar ve kullanıcıların sorunlarını çözmelerine yardımcı olur. 


Terapist nasıl seçilir? Kaç çeşit psikolog var?

Online terapi hizmeti almak isteyen kullanıcılar, terapist seçerken dikkat etmeleri gereken birçok faktör bulunur. Eğitimli ve lisanslı bir psikolog seçmek, kullanıcıların sorunlarını çözmelerine yardımcı olacak ve kullanıcıların güvenli, rahat bir ortamda terapi deneyimi sağlayacaktır.

Kaç çeşit psikolog olduğu, terapist seçerken kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir faktördür. Cinsel terapist, aile terapisti, anksiyete terapisti gibi pek çok farklı türde psikolog bulunur. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına uygun bir terapist seçmeli ve terapi deneyimini en iyi şekilde yaşamalıdır.

Cinsel Terapist

Cinsel terapist, insanların cinsel sorunlarını tanımlamak, değerlendirmek ve tedavi etmek için eğitimli ve lisanslı bir profesyoneldir. Cinsel terapist, insanların cinsel fonksiyon bozuklukları, cinsel isteksizlik, cinsel yönelim bozuklukları gibi cinsel sorunlarını ele alabilir ve tedavi edebilir.

Aile ve Evlilik Terapisti

Aile terapisti, insanların aile sorunlarını tanımlamak, değerlendirerek terapi ve tedavi sürecini yöneten uzman kişilerdir. Aile terapisti, insanların aile içi iletişim problemleri, boşanma sonrası stres, çocuklar arasındaki sorunlar gibi aile sorunlarını ele alabilir ve tedavi edebilir.


Anksiyete Terapisti

Anksiyete terapisti, anksiyete, kaygı bozukluğu gibi sorunları olan insanların tedavilerini ve terapi süreçlerini yönetir. Anksiyete terapisti, insanların panik atak, fobi, sosyal fobi gibi anksiyete bozukluklarını ele alabilir ve tedavi edebilir. Anksiyete terapisti, anksiyete bozukluğu belirtileri gösteren bireyler üzerinde çalışır. 

Oyun Terapisti

Oyun terapisti, çocuklar arasındaki sorunları ve davranış bozukluklarını tedavi etmek için eğitimli ve lisanslı bir uzmandır. Oyun terapisti, çocuklar arasındaki iletişim ve ilişkileri iyileştirmek için oyunları kullanırken çocukların güvenli, rahat ve konforlu bir ortamda terapi deneyimi yaşamasını hedefler.

Ergen Terapisti

Ergen terapisti, ergenlik dönemi sorunları olan bireyler üzerinde çalışmaktadır. Ergen terapisti, insanların ergenlik dönemi stresi, kimlik sorunları, cinsel sorunlar gibi ergenlik dönemi sorunlarını ele alarak bu sürecin daha kolay bir şekilde atlatılmasına yardımcı olur. 

Travma Terapisti

Travma terapisti, travma sonrası stres bozukluğu (PTSD) gibi travma sonrası sorunları olan insanların terapi ve tedavi süreçleri üzerine çalışmaktadır. Travma terapisti, bireylerin travma sonrası duygusal ve davranışsal sorunlarını ele alarak travma sonrası stresi yönetmelerine ve atlatmalarına   yardımcı olur.


Online terapi uygulaması: Zaman ve mekân kısıtlamaları olmadan psikolojik destek

Online terapi, günümüz teknolojisinin gelişmesi ile daha da popüler hale gelen bir tedavi yöntemidir. Online Terapist, danışanlarına internet üzerinden veya uygulama tabanlı olarak danışmanlık hizmeti sunar. Bu hizmetlerin öncülerinden Terappin, UX 2.0’a geçiş yaparak kullanıcılar için daha kişiselleştirilmiş terapi deneyimi sunmaktadır.  Böylelikle seanslarınız daha hızlı ve verimli hale getirmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, seanslarını zaman ve mekân kısıtlamaları olmaksızın evinizin konforunda, işyerinizde veya seyahatteyken alabilirsiniz. Profilinizi oluşturarak en uygun psikoloğunu bulabilir, seanslarınızı gerçekleştirebilir ve sonraki randevularınızı planlayabilirsiniz. Psikoloji testleriyle ise kendinizi ve hislerinizi daha yakından tanıyabilir, rahatlatıcı sesler, duygu takvimi ve bilgilendirici blog yazılarına göz atabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal