Uzman isimden dikkat çeken iddia: Kılıçdaroğlu o tarihte istifa edecek

Seçim sürecinin ardından değişim rüzgarlarıyla çalkalanan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki soğuk savaş sürüyor. Öte yandan bir televizyon programına konuk olan Siyaset Bilimci Doç Dr. Ali Fuat Gökçe, Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği tarihi açıkladı.

29.07.2023-09:55 - (Son Güncelleme: 29.07.2023-17:13)

Bir televizyon programına konuk olarak katılan Siyaset Bilimci Doç Dr. Ali Fuat Gökçe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği tarihi bildiğini iddia etti. 

Gökçe, aldığı kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu'nun 15 güne kadar istifa edebileceğini söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında süren 'savaş' dün akşam Ülke Tv ekranlarında yayınlanan 'Gündem' programında konu edinildi.

Kılıçdaroğlu İstifa

Genel başkanlığın bırakılmasını bekliyor

Gökçe'nin iddiasına Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ten dikkaty çeken bir yorum geldi. İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile kurultayda bir yarışa giremeyeceğini söyleyen Öztürk "Kemal Kılıçdaroğlu'na fonladığı Medya üzerinden devşirdiği CHP MYK'sı üzerinden ben çok net söylüyorum yani Özgür Özel bile o uzun konuşmasında vardır biliyorsunuz. Kuracağı baskıyla Yani bu o toplumsal muhalefet oluşturuyor ve parti içerisinde zor duruma düşerek Kılıçdaroğlu'nun çekilmesini ve böyle altın tepside kendi genel başkanlığın bırakılmasını bekliyor." dedi.

İstifa haberleri yaygınlaşacak

'İstifa' meselesinin İmamoğlu'nun projesi olduğunu söyleyen Öztürk, önümüzdeki günlerde bu tür haberlerin yaygınlaşacağını belirterek şu sözleri sarf etti;

‘’Onun için de o şeyler çok yaygınlaşacak yani 15 gün içerisinde bırakabilir şu olabilir gibi şeyler. Diyorum ya bir günün kaldı diyor ya bir gün yönetimin bir günü kaldı diye Cumhuriyet Gazetesi başlık attı ya bundan daha ötesi var mı? Şimdi bunu Hürriyet gazetesi atsaydı Yeni Şafak gazetesi açsaydı Akşam Gazetesi CHP'nin yönetiminin bir günü kaldı bunun bir anlamı yoktu. Fakat Cumhuriyet Gazetesi diyor ki; CHP yönetiminin bir günü kaldı Ne Zaman 26 temmuz Bugün ayın 27'si şimdi biz şunu konuşuyoruz Gürkan hacır dahil ama burada tarafında Ee söyleyelim kulisleri aldı bilgiler de yarın yani 28'inde Ekrem imamoğlu'nun aday olma ihtimali adaylığını açıklama ihtimali Hadi dolayısıyla bir tezgah kurulmuş bir şey yürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ben yine orada Yılmaz Özdil'i hatırlatıyorum öyle koltuğu bırakmaz unutmayalım 14 mayıs'tan sonra ne yapmıştım Vallahi de billahi de buradayım Hiçbir yere gitmiyorum diye Kemal Kılıçdaroğlu var öyle kolay kolay bırakmaz son cümle bunu Yani bunu söylemem lazım Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun o ontolojik olarak CHP ile bir meselesi var bunun da altını çiziyorum.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal