Rusya Ukrayna’yı füzelerle vurdu: Çok sayıda yaralı var

Rusya, Ukrayna’nın Dnipro şehrine silahlı saldırı düzenledi. Yaşanan saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişi yaralandı.

29.07.2023-09:33 - (Son Güncelleme: 29.07.2023-17:12)

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın Dnipro şehrine silahlı saldırı düzenlediği bildirildi.

Yapılan açıklamada, saldırı sebebiyle aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişi yaralandığı duyuruldu.

Rusya Ukrayna’yı füzelerle vurdu

AA’nın haberine göre; Füzenin sivillerin yaşadığı binaya isabet ettiği kaydedilen açıklamada, "Saldırıda 9 kişi yaralandı. Bunların arasında 14 ve 17 yaşındaki çocuk bulunuyor." ifadelerine yer verildi.

Dnipro Belediye Başkanı'nın olay yerine geldiğini belirtildi.

Rusya Dnipro Saldırı

Bu bir terör saldırısı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, olayla ilgili Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Füze yüksek katlı bir binaya ve Ukrayna Güvenlik Servisi'ne ait binaya isabet etti. Bu, Rusya'nın füzeyle terör saldırısıdır. Güvenlik Servisi, İçişleri Bakanlığı, Acil Durumlar Servisi ve Bölgesel Askeri İdare yöneticileri ile görüşmeler acil görüşmeler yaptım. Gerekli ekipler olay yerinde bulunuyor. Gerekli çalışmaları yürütüyor, inanlara yardımcı oluyoruz. Durumu kontrol altında tutuyoruz. Rusya'yı halkımıza yönelik saldırı ve terör nedeniyle cezalandırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu alçak cevap verecek. Adalet için elimizden geleni yapacağız."

30 kişi hayatını kaybetmişti

Rusya, Dnipro’ya son olarak 16 Ocak’ta bir saldırı düzenlemiş ve saldırı sonucunda 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal