Uzman İsim ABD'yi Uyardı, Türkiye Yerine Terör Örgütlerini Desteklemeyin!

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Adam McConnel Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirirken çözüm önerilerinde bulundu.

08.11.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-17:03)

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Adam McConnel yaptığı açıklamalarda ABD-Türkiye sorunlarının ancak Amerika Birleşik Devletleri gerçekleri söylerse çözüleceğini belirtti. Adam McConnel yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Sonuç olarak, yaklaşımını değiştirmesi gereken taraf ABD'dir. Biden yönetimi başta olmak üzere ABD'li siyasetçiler NATO müttefiki, demokratik Türkiye'yi desteklemenin ABD çıkarlarını gözetmekle paralel olduğunu kavramalılar. Türkiye'nin Afrika, Avrupa ve Güneybatı Asya'da birçok kilit bölgede dengeleyici faktör olduğunu ve ABD'nin tek süper güç olduğu dönemin sona erdiğini anlamalılar."

ABD-TÜRKİYE ARASINDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Geçtiğimiz hafta G20 Liderler Zirvesi'nde görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden toplantı sonrası olumlu açıklamalarda bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD'nin PKK, YPG ile iş birliği yapması, FETÖ'nün iade edilmemesi ve s400 tutumu hakkında müttefiklik böyle olmamalı denilmişti.  Bakanlık tarafından, bu sorunları yakın zamanda çözmek için bir çalışma grubu kurulacağı vurgulanmıştı.

KRİZİN ÇÖZÜMÜ BELLİ: ABD GERÇEKLERİ İTİRAF ETMELİ

Dr. Adam McConnel yaptığı açıklamalarda ABD'nin Türkiye'ye yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini vurgularken, ABD'nin Türkiye'ye düşman gibi değil bir müttefik gibi davranmasının altını çizdi. Adam McConnel açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; "Yaklaşımını değiştirmesi gereken taraf ABD'dir. Washington'daki histerik Türkiye karşıtı atmosfere bakınca neredeyse imkansız gibi gözükse de Biden yönetimi başta olmak üzere ABD'li siyasetçiler NATO müttefiki, demokratik Türkiye'yi desteklemenin ABD çıkarlarını gözetmekle paralel olduğunu kavramalılar. Türkiye'nin Afrika, Avrupa ve Güneybatı Asya'da birçok kilit bölgede dengeleyici faktör olduğunu ve ABD'nin tek süper güç olduğu dönemin sona erdiğini anlamalılar. Bu nedenle, sık sık iddia edilen idealler doğrultusunda- ABD, eğer İslam dünyasında demokrasinin ilerlemesini istiyorsa Türkiye'nin çıkarlarının aynı zamanda kendi çıkarları olduğunu anlamalı ve buna saygı duymalı. Ayrıca bu ikisini desteklemek için de iyi niyet çerçevesinde çalışmalıdır."

ABD FETÖ'YE DESTEK VERMEYİ DURDURMALI

ABD'de yönetimin her kademesinde az yada çok birilerinin Türkiye'ye karşı FETÖ'yü destekleyen birilerinin olduğunun altını çizden Adam McConnel bu durumun en kısa zamanda durdurması gerektiğini belirtti. McConnel sözlerini şu ifadelerle noktaladı; "Kongre'nin çeşitli üyeleri, Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Demokrat Robert Menendez gibi önemli figürler, Türkiye söz konusu olduğunda akıl dışı hareket ediyor. New York Times başta olmak üzere Amerikan medyası, birçok yanlış bilgi ve çarpıtmayla Türkiye'yi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı "yeni İslami tehdit" olarak lanse etmekte ısrar ediyor. Ancak öte taraftan yüzlerce Türk vatandaşının ölümünden sorumlu olan FETÖ terör örgütüne dalkavukluk yapmaktan geri durmuyorlar. Türkiye ile ilgili meselelerle uğraşan birçok Beltway'li uzman, zamanlarının çoğunu ABD kamuoyunda Türkiye ile ilgili dezenformasyon bataklığını genişletmeye, mümkünse derinleştirmeye yönelik içerik üretmek için harcıyor. Bu hummalı rüya neredeyse tamamen, soldan sağa tüm siyasi spektrumu kapsıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal