21.06.2021-14:08 (Son Güncelleme:18.02.2022-13:56)


1

Uzayda çocuk sahibi olmanın önünde olan engellerin çözüleceği bu proje ile uzay üsünde çocuk sahibi olunabilecek. Uzayda erkeklerin sperm seviyelerinin bozulma ve azalma ihtimali yer alıyor.



2

Bununla birlikte bu konu üremeyi daha zor bir hale getiriyor. Ancak ünlü bilim adamları ve uzman bilimciler bu konuda bir çözüm yolu bulmuş olabilir.



3

Jeff Bezos ve Elon Musk gibi ünlü milyonerler önümüzdeki on sene içerisinde gezegen dışına hızla kaçış için plan yapıyor ve bu milyonerler yatırımlarını dünyaya değil uzaya yapıyor.



4

Ancak şu şekilde bir problem var ki, onlarla birlikte uzaya kaçış yapan milyarlarca küçük çocuk ne yazık ki bu kaçıştan sağ çıkamayabilir.



5

Erkek yolcuların kaçtıkları yere ulaştıklarında spermleri artık eskisi gibi güçlü olmayabilir.



6

Bu konu ile ilgili çözüm bulmaya çalışıyor kesin bir çözüm bulabilmek içinse deneylere hızlı bir şekilde başlandı. Sperm çalışmaları için çeşitli deneyler yapılıyor.



7

Bulunan çözümler ve deneyler arasında ise spermleri dondurarak bekletmek yer alıyor.



8

Türünün ilk örneği olan bu deneyde Japon araştırmacılardan kurulan başarılı bir ekip dondurularak kurutulmuş fare spermlerini Uluslararası Uzay İstasyonuna geçtiğimiz günlerde gönderdiler.



9

Ekip ISS'de altı seneden sonra bile farelerin uzay sperminin, dünyadaki durumlarıyla eşit baz ve ölçüde sağlık ve aynı zamanda aktif olduğunu belirledi.



10

Bununla birlikte ek bir X-ışını denemesiyle, bu etken sonucun iki yüz elli yıla dek uzay radyasyonuna maruz kalsa dahi iyi bir şekilde devam edebileceğini iddia ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr