03.06.2021-12:28 (Son Güncelleme:04.10.2023-09:36)


1

Kimdir?

Kimdir?

Son olarak Masumlar Apartmanı'nın Safiye'si olarak sevenleriyle bir araya gelen Ezgi Mola, 29 Nisan 1988 yılında İstanbul'da doğdu. Mola, baba tarafından aslen Malatyalı'dır. Asıl adı Mercan Ezgi Mola olan güzel oyuncu 1,63 m boyundadır. 38 yaşında olan Ezgi Mola, lise yıllarında oyunculuk hayatına başladı. Mola, henüz lisedeyken Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk kurslarına katıldı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde 4 yıl eğitim alarak Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni bölüm birincisi olarak bitirdi. Ezgi Mola işletmeci olan Mustafa Aksakallı ile uzun süredir birlikte. Mola işletmeci sevgilsiyle ortak bir mekan açtı. Mola ile Aksakallı evlilik yolunda ilerliyor.



2

Hayatı

Hayatı

Daha 18 yaşında Kartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı Karate Can dizisinde oynadı. İlk televizyon deneyimini kazandı. Mola, Aydoğan Temel'den 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. Aydoğan Temel'in liderliğindeki bir tiyatro topluluğu ile Çürük Elma oyununda ilk tiyatro sahne deneyimini yaşadı. Ezgi Mola 2005 yılında BKM Mutfak'a katıldı. Aynı yıl içerisinde Hırsız Polis dizisinde saf bir kuaförü canlandırdı. Hırsız Polis dizisiyle kitlelerce tanınma imkanı elde etti. 2006 yılında Hayatımın Kadınısın filmindeki rolüyle büyük bir başarı kazandı. Bu filmde hep hayalini kurduğu Türkan Şoray ile oynama fırsatı elde etti.



3

Ezgi Mola bebeğinin cinsiyetini açıkladı

Ezgi Mola bebeğinin cinsiyetini açıkladı

İşletmeci sevgilisi Mustafa Sakallı ile evlenen ünlü oyuncu Ezgi Mola, cinsiyet partisi düzenleyerek erkek bebek beklediklerini duyurdu. Mola'nın doğacak bebeğine Can adını vereceği öğrenildi. Usta oyuncunun takipçileri ise isim çok basit diye tepki gösterdi.



4

Dizileri

Dizileri

Hayatımın Kadınısın filmiyle kendini gösterebilme ikmanı bulan Ezgi Mola 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü sahibi oldu. 2008 yılında Türkiye'de ilk doğaçlama sit-com denemsi olan Kolay Gelsin'de oynadı. Başta diş macunu reklamları olmak üzere birçok reklamda oynadı. Mola, Tolga Çevik ile birlikte sahne aldığı Arkadaşım Hoşgeldin isimli güldürü programı ile de büyük bir kitleye ulaştı. Mola, Canım Ailem, Yalan Dünya, Jet Sosyete ve Masumlar Apartmanı gibi birçok başarılı yapımda yer aldı.



5

Ezgi Mola'nın köpeği hastalandı

Ezgi Mola'nın köpeği hastalandı

Köpeğinin hasta olduğunu söyleyen oyuncu, "Kuki ameliyat oldu. Midesine hortum bağlandı." Yanında yemek yersem, heyecanlanıyor. O yüzden araçta yedim" dedi.



6

Oyunculuğu ve sempatik hareketleri ile ilgi gören Ezgi Mola, ayrıca Musa Orhan ile hakaret suçundan davalık olmuştu.



7

Oyuncu Ezgi Mola, İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan'a hakaret' ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, davacı tarafın 50 bin TL karşılığında uzlaşma talebinde bulunduğunu açıkladı. Ünlü oyuncu, "Uzlaşmayı kabul etmedim. Dava süreci bitmedi. Sonuçlanınca konuşalım" şeklinde açıklama yaptı.



8

HAPİS CEZASI İSTENEN O TWEET

HAPİS CEZASI İSTENEN O TWEET

Hapis cezası istenen o tweet



9

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sinema, tiyatro, dizi ve reklam filmlerindeki başarılı oyunculuğuyla göz dolduran Ezgi Mola son zamanlarda oyunculuğunun dışında da gündeme geliyor. Ezgi Mola hakkında şok bir gelişme yaşandı. Ezgi Mola geçen yıl Batman'da intihar eden İpek Er'in, bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği Musa Orhan'a sosyal medyadan ateş püskürmüştü. Mola'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar gündem olmuştu. Ezgi Mola'nın bu paylaşımından sonra Musa Orhan'ın avukatı Ezgi Mola'ya dava açmıştı. Musa Orhan'ın avukatı tarafından Ezgi Mola'ya Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezası isteminde bulunmuştu. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açılmıştı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr