18.08.2022-08:38 (Son Güncelleme:04.04.2023-11:18)


1

Gülben Ergen kimdir?

Gülben Ergen kimdir?

Gülben ergen, 25 ağustos 1972 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gülben ergen, şarkıcı olmasının yanı sıra oyunculuk da yapmıştır. 1.66 boyunda olan Gülben Ergen 60 kilo. Gülben Ergen son olarak gazeteci Erhan Çelik ile boşandı. Sanat kariyerine oyunculukla başlayan Gülben Ergen, daha sonra müzik piyasasına girmiştir. Müzik kariyerine ise assolist olarak başlamıştır. 2001 senesinde, dadı dizisinde canlandırdığı melek karakteri ile oyunculuğun zirvesine çıkmış ve Altın Kelebek Ödülleri’nde “En iyi kadın oyuncu” ödülüne sahip olmuştur. 2002 senesinde sade ve sadece albümünün çıkış şarkısı “abayı yaktım” ile müzikte büyük bir çıkış yakalamış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “Yılın Bestesi” ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2004 senesinde, uçacaksın albümü ile büyük bir başarı elde etmiş, seneye damgasını vurmuştur. Albüm 600.000 satış rakamıyla mü-yap’tan Diamond ödülü almıştır. Daha sonraki çıkardığı albümlerin hepsinde de mü-yap’tan ödül almayı başarmıştır. 2009 senesinde “Giden günlerim oldu” şarkısı ile resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı olmuştur. 1988 senesinde çekilen ve başrolünü Bülent Ersoy’un oynadığı biz ayrılamayız, Gülben Ergen’in ilk sinema deneyimi olmuştur. Gülben ergen, 2000’li yıllarda albümleri en çok satan 3 kadın sanatçıdan biridir. Toplam albüm satışı 2 milyon üzerine çıkmıştır.



2

Söyledikleri ile her zaman dikkatleri üzerine çeken ünlü şarkıcı bu sefer, sahnede fenalaşması ile gündem oldu. Son olarak hastaneye kaldırılan Gülben Ergen'in sağlık durumu merak konusu oldu.



3

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrası bölgeye giden Gülben Ergen, depremzedeler için canla başla çalışmaya devam ediyordu. Ancak rahatsızlandığı belirtilen Ergen'in hastaneye kaldırıldığı ve vücudu yorgunluğa dayanamadığı için takviye aldığı belirtildi.



4

Gülben Ergen sahnede bayıldı

Gülben Ergen sahnede bayıldı

Düzce'de bir kutlama töreninde sahneye çıkan ünlü şarkıcı, bir anda yere yığıldı.



5

İkinci şarkısını söylediği sırada elbisesine basan Ergen, yere düştü. Düştüğü yerden kalkamayan sanatçıya sağlık ekipleri müdahake etti.



6

Ambulansa alınan Ergen biraz dinlendikten sonra tekrardan sahneye çıkark, '"Arkadaşlar sizin şampiyonluğunuz beni devirdi. Anlayışınız için teşekkür ediyorum, kaldığım yerden devam ediyorum." dedi.



7

Ergen'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.



8

Albümleri

Albümleri

Ergen 1996 senesinde ilk albümü Merhaba’yı çıkardı. Gümbür Gümbür Gülbence programı ile hayran kitlesini arttıran Ergen, 1998-2001 seneleri arasında Marziye adlı dizide Marziye karakterini canlandırdı. 1999 senesinde ikinci albümü ‘Kör aşık’ı çıkaran Gülben Ergen, 2001 senesinde Show TV’de yayınlanan Haldun Dormen ve Kenan Işık ile birlikte dadı adlı dizide Melek karakterini canlandırarak hayran kitlesini genişletti. Gülben ergen 2004 senesi eylül ayında Sultans Of The Dance ve Anadolu ateşi gibi çeşitli organizasyonlarda görev alan gazeteci ve sanat yönetmeni, Yılmaz Erdoğan’ın abisi Mustafa Erdoğan ile evlendi. 8 yıl sonra boşanan çiftin 3 çocukları var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr