Uyuyan Güzel Hikayesi Gerçek Oldu: 11 Yaşında Uyuyup 21 Yaşında Uyanan Ellen Sadler'in Gerçek Hikayesi

12 yaşında uykuya dalan ve 9 yıl uyuyan genç 21 yaşında uyandı. Uyandığın da yaşananlar ise herkesi hayrete düştü. İşte uyuyan güzel olarak bilinen Ellen Sadler’in hikayesi…

04.01.2022-13:53 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-18:09) Uyuyan Güzel Hikayesi Gerçek Oldu: 11 Yaşında Uyuyup 21 Yaşında Uyanan  Ellen Sadler'in Gerçek Hikayesi

Yurt dışında yaşanan olay, duyanları hayrete düşürüyor. 12 yaşındayken uykuya dalan ve 9 yıl aralıksız uyuyan genç Ellen Sadler, 21 yaşında uykusundan uyandı. Tam 9 yıl boyunca uyuyan gencin uyandığında olanlar duyanları şaşkına çevirdi. 

Milliyet Gazetesi’nden Fazilet Şenol’un haberine göre; Tıp tarihinde Uyuyan Güzel vakası olarak bilinen 12 yaşında uykuya dalan ve 9 yıl aralıksız uyuyan Ellen Sadler’in hikayesi duyanları şaşkına çeviriyor. 1859’ da dünyaya gelen Ellen, tam 12 yaşında İngiltere’deki evlerinde uykuya dalıyor. 11 yaşında ailesi tarafından çalışmaya zorlanan ve kısa bir süre sonrada her şeyi bırakarak uykuya dalan genç kız, tam 9 yıl uyudu. Başının arkasında bir şişlik olan ve bu nedenle zamanında tedavi gören Ellen’in geçirdiği bir nöbet sonrası uykuya daldığı olay dünyada büyük ses getirdi. Hatta o dönemde oldukça popüler olan bu olay sonrası Ellen’ı görmek isteyenler evde akın etmeye başladı. 

ÖLDÜ SANDILAR 

Tam 9 yıl aralıksız uyuyan Ellen’ı birçok kişi öldü sandı. Hatta ö dönemlerde Times’ta yayınlanan bir yazıda "Şimdiye kadar karşılaşılan en inanılmaz, açıklanamaz fizyolojik fenomenlerden biri" ifadeleri kullanıldı. Peki Ellen Sadler nasıl oldu da onca yıl uyumasına rağmen ölmedi?’’ ifadeleri ile Ellen vakası yer aldı. 

Uyuyan Güzel Ellen Salder'in hikayesi

UYURKEN BESLEDİLER 

Uykuya daldıktan bir süre sonra genç kızın açlıktan öleceği konuşulmaya başlandı. Ellen’ın annesi uyuyan kızını gün içinde üç öğün süt ve mama ile beslemeye başladı. Aradan geçen zaman sonra uykudaki kızın çenesi kilitlendi ve aile çözüm aramaya başladı. Kızının kırık olan ön iki dişine oyuncak çaydanlık yerleştiren aile bir süre kızları Ellen’ı o şekilde beslemeye devam etti. Kızın annesi, 5 yıldır bağırsak hareketi olmadığını, ancak her dört günde bir mesaneden bir miktar dışkının çıktığını yazdı.

ANNESİ ÖLDÜKTEN SONRA UYANDI

Duyanları hayrete düşüren olayda 12 yaşında uykuya dalan Ellen tam 21 yaşlında gözlerini açtı. Ancak uzun süre bakımını yapan annesi kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Yaşananlar sonrası  uzmanların yaptıkları açıklamaya göre annenin ölmesinin nedeni Ellen'in bir gün uyanacağına duyduğu inancını kaybetmesi sonucu yaşadığı stres ve zihinsel problemlerden kaynaklandı. Annesinin ölümünün ardından tam 5 ay sonra Ellen Sadler, 9 yıllık uykusundan uyandı. 11 yaşında uyuyan küçük çocuk, 21 yaşında genç bir kız olarak uyanınca, 1881'in yılbaşı günü gazetelerde manşetlerinde yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal