Uyumak kalori yaktırır mı, uyurken kaç kalori yakılır? Buna çok şaşıracaksınız: Uyurken yakılan kaloriyle TV izlerken yakılan kalori neredeyse aynı!

Uykuya daldığımızda vücudumuz hiçbir şey yapmıyor sansak da, nefes alıp vermemiz, organlarımızın işlemesi, beynimizin çalışması gibi fonksiyonların yerine getirilmesi kalori yakmamıza yardımcı olur. Peki, uyurken nasıl kalori yakılır? İnsan vücudu uyurken kaç kalori yakar? İşte detaylar...

24.06.2022-05:01 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-05:01) Uyumak kalori yaktırır mı, uyurken kaç kalori yakılır? Buna çok şaşıracaksınız: Uyurken yakılan kaloriyle TV izlerken yakılan kalori neredeyse aynı!

Uyuduğumuzda kalori yakmamız bize garip gelse de asıl garip olan uyurken yaktığımız kalorinin TV seyrederken yaktığımız kaloriyle eşit olmasıdır.

Yaktığımız kaloriler kilo ve metabolizma hızına göre değişmektedir. Kilonun artmasıyla birlikte yakılan kalorinin miktarı da artar. Uzmanlara göre 72 kg olan bir kişi uyuduğunda saate 69'dan 8 saatte 552 kalori yakmaktadır.

Uyku, diğer yaşamsal faaliyetlere kıyasla daha düşük kalori yakımı sağlıyor. Örneğin, 72 kg birisi uyuduğunda 69 kalori yakabiliyorken, bir saatlik yavaş tempo yürüyüşte 183 kalori yakmaktadır.

 uyku kalori yaktırır mı

Zayıflamak isteyenlerin günlük ihtiyacı olan kaloriden fazlasını yakması gerekiyor. Örneği, günlük kalori ihtiyacı 2000 olan birisi günlük 2000 kalori alırsa, kilo alamayacağı gibi zayıflayamaz da. Günlük verilen 1000 kalori haftalık bazda 7000 kalori eder. Yani kişi bir hafta içinde bir kilo vermiş olur. Bunun için de diyetisyen onaylı bir diyet programı uygulayarak spor yapmak gerekiyor. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal