Hamile kadınlar dereotu yiyebilir mi? Hamileyken dereotu yemek sakıncalı mı? Hamilelikte dereotu yemenin faydaları ve zararları

Hamilelikte pek çok kadın dereotuna ya da dereotu ile yapılmış olan turşulara aşerirler. Gebelik döneminde dereotu yemek sakıncalı mı? Hamileyken dereotu yemek bebeğe zarar verir mi? gibi hamileler tarafından merak edilen ve araştırılan soruların cevaplarına sizler için haberimizde yer verdik.

24.06.2022-05:00 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-05:00) Hamile kadınlar dereotu yiyebilir mi? Hamileyken dereotu yemek sakıncalı mı? Hamilelikte dereotu yemenin faydaları ve zararları

Hamile olan pek çok kadın dereotuna ya da dereotu ile yapılmış olan turşulara aşerirler. Fakat pek çok hamile tarafından da gebelik döneminde dereotu yemek sakıncalı mı? sorusu kafaları karıştırmaktadır. Biz de bu konu hakkında bir araştırma yaptık ve detayları haberimizde paylaştık.

Hamileyken dereotu yenir mi

İlk önce dereotu nedir sorusunun cevabını verelim. Dereotu, Apiaceae ailesine ait olan çok yıllanmış bir bitki türüdür. Genel olarak ise salatalarda kullanılmaktadır ya da tıbbi amaçlı olarak tercih edilmektedir. Dereotu, monoterpenler gibi sağlığımız açısından çok faydalı, iştah açıcı özelliğe sahip, lezzetli, flavonoidler, amino asitler, mineraller ile kimyasal bileşiklerden oluşmaktadır.

Hamilelikte dereotu yemek sakıncalı mı

Hamileyken dereotu tüketilir mi?

Evet. Hamilelik döneminizde dereotu tüketebilirsiniz ancak aşırı miktarda yememelisiniz. Dereotu bakteriyel enfeksiyonlardan korur ve sizin enfeksiyonlara yakalanma riskinizi en aza indirir.

- Serbest radikaller ile savaşı ve serbest radikallerin zararlı olan etkilerine karşı vücudunuzun korunmasında yardımcı olacak güçlü antioksidanlar içermektedir. Serbest radikalleri nötralize ederek hamilelik dönemi boyunca ortaya çıkabilecek oksidatif stresi de önlemektedir.

- Kemiklerin güçlenmesinde çok faydalıdır. Dereotu, yüksek dozda kalsiyum içerir ve gebelik boyunca oluşabilecek kemik kaybından sizi korur. Ayrıca hamilelerde osteoporoz riskini azaltarak fetusun kemiklerinin büyümesinde ve gelişmesinde yardımcı olmaktadır. Kemiklerde meydana gelen hasarları onararak kemik sağlığını da destekler.

- Kansızlığı tedavi eder.

- Bedene detoks uygulaması yapar.

- Kolestrolü düzenlemeye yardımcıdır.

- Mantar enfeksiyonunu önler.

- Bebeğinizin büyümesine yardım eder.

Hamilelik döneminde dereotu yemenin zararları neler

 Hamilelik döneminde dereotu tüketmenin zararları nelerdir?

Hamilelik süresi boyunca dereotu tüketmek, sağlık açısından çok faydalıdır fakat aşırı miktarda tüketildiği zaman bazı sorunlara yol açmaktadır. Hamileyken dereotu yemenin sıkça görülen yan etkileri şu şekilde sıralanmaktadır:

- Emmenagogue olarak hareket ederek ( Emmenagogue, kadınlarda regl dönemini kolaylaştıran, kan akışını hızlandıran etkiye sahip ilaçtır )menstrüasyonu uyarır

- Düşük yapmaya neden olabilir

- Ciltte tahriş yaşanmasına neden olabilir

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal