Hamile kadınlar patates yiyebilir mi? Hamileler için patates yemenin faydaları

Hamilelerin zaman zaman aşerdiği besinlerden birisi olan patateslerin hamilelere olan etkileri günün merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Hamile kadınlar patates yiyebilir mi? İşte hamileler için patates yemenin faydaları...

23.06.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-16:28) Hamile kadınlar patates yiyebilir mi? Hamileler için patates yemenin faydaları

Kahvaltıların en çok tercih edilen yiyeceklerinden birisi olan patetesin bir çok türde yemeği bulunmaktadır. Fakat insanların patatesli yemekler arasında en çok tercih ettikleri yemek türü patates kızartmasıdır. Doğum sürecinde olan hamilelerden bazıları da bu dönemde patatesli yemeklerden bazılarını aşerebilmektedir. Hamileler için patates yemenin faydalarını öğrenmek isteyen anne adaylarının arama motorları üzerinden araştırmaları büyük bir hızla devam ediyor. Peki Hamile kadınlar patates yiyebilir mi?

Hamile kadınlar patates yiyebilir mi?

En temel besinlerden birisi olan patatesler, haşlamadan kızartmaya, fırınlamadan közleme her türde hazırlanabilmektedir. İçerdiği kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir gibi maddelerle patatesler insanlar için oldukça faydalı besinlerden birisidir. Patates yemenin faydaları genel olarak şunlardır:

hamileler patates yiyebilir m

- Sağlıklı kilo verilmesine yardımcı olur

- Sağlıklı kilo alınmasına yardımcı olur

- Kolestrolün düşmesine yardımcı olur

- Yüksek lif oranı içerir.

- Tokluk hissi vererek kilo almanın önüne geçer

- Kan basıncını düşürür ve dengeler

- C vitamini bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Fetüse faydalı olan demir, kalsiyum ve potasyum içermektedir.

- Karbonhidrat bakımından en zengin yiyeceklerden birisidir.

Patates yemekleri anlamında insanların en çok tercih ettikleri yemek türü patates kızartmasıdır. Fakat hamileler için patates kızartmasında az yağ kullanılmalı ve yağ tercihlerine de dikkat edilmelidir. Hamilelerin günlük yağ limiti 2 tatlı kaşığıdır. Bu nedenle patateslerin buharda veya fırında pişirilmesi daha sağlıklı bir seçenek olacaktır. Tereyağ, margarin, peynir gibi eklemeler yapılmaması gerekmektedir.

Avustralyalı araştırmacıların yaptığı araştırmalara göre patates tüketmenin bazı yan etkileri bulunmaktadır. Araştırmacılar özellikle hamilelik döneminde olan kadınlarda patates tüketmenin diyabet hastalığını tetiklediğini savunmaktadır. Ayrıca obez, spina bifida gibi hastalıkların tetiklenmesi de mümkündür.

Patates tüketirken günlük sınırı aşmamanız ve yağ konusundaki belirtilen sınıra uymanız halinde patates tüketmenizde herhangi bir sakınca yoktur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal