Hamilelikte fındık yenmeli mi? Hamilelikte fındık yemenin yararları nelerdir? Hamilelikte fındık yemenin hamileye ve bebeğe faydaları

Fındık en çok tüketilen kuruyemişlerden olması ve faydalarıyla bir çok insanın sürekli tükettiği besinlerdendir. Peki hamilelikte fındık yemenin faydaları var mıdır? İşte detaylar...

24.06.2022-04:56 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-04:56)Hamilelikte fındık yenmeli mi? Hamilelikte fındık yemenin yararları nelerdir? Hamilelikte fındık yemenin hamileye ve bebeğe faydaları

Fındık besleyici olması yönüyle herkesin sıkça tüketmesi gereken besinlerden bir tanesidir ve aynı zamanda hamilelere de çok fazla faydası bulunur. Gelin fındığın faydalarına bakalım...

Fındık gebe kadına enerji sağlar

Hamile kadınlar normal kalori ihtiyaçlarının 300 fazlasını gün boyunca almak durumundadırlar. Hamile olmayan bir kadın günlük 1800-2000 kalori alıyorsa hamile olan kadınlar bunun üzerine 300 kalori daha ekleyip beslenmeleri gerekmektedir.30 gr fındık içerisinde yer alan 178 kalori ile sağlıklı olması açısından hamile kadınlar tarafından tercih edilebilmektedir. 30 gr fındıkta aynı zamanda 4 gram protein, 5 gram karbonhidrat ve 2.7 gram lif bulunur.

Fındık gebelikte vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılar

Fındıkta magnezyum, fosfor, çinko, bakır, demir, manganez, kalsiyum ve selenyum gibi bir çok mineral bulunmaktadır ayrıca içerisinde filokinon, askorbik asit, folat, tiamin, alfa-tokoferol ve niasin ve K vitamini, amino ve yağ asitleri lösin, arginin, aspartik asit, alanin ve glutamik asit, potasyum, E vitamini, lif, tekli ve çoklu doymamış yağları da içeren fındık her anlamıyla hamile kadınlar için birebir enerji kaynağıdır. Bu besin değerleriyle birlikte fetüsün sağlıklı bir biçimde gelişimini ve annenin besin ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir görev üstlenmektedir.

Hamilelikte fındık yemek kabızlığı önlemektedir

Doğal lif kaynağı olan fındık içerisinde (30 gr) 2.7 gram lif barındırır. Hamile kadınlarımızın günlük lif ihtiyacı 28-29 gram olduğu bilindiği için günlük fındık yemek bu ihtiyacın %7-11'ini tek başına karşılar anlamına gelir. Hamile olan kadınların sürekli olarak düşük lif içeriği olan besinlerle beslenmesi gebeliğe yol açmaktadır. Bu sorunu günlük fındık tüketimiyle aşabilirsiniz.

Fındık folik asit açısından zengindir

Hamile bir kadının günlük folik asit ihtiyacı 400 mg'dır. 100 gram fındık ise içeriğinde 56 mg folik asit barındırmaktadır. Folik asit fetüsü nöral tüp defektinden ve doğum kusurlarından koruduğu da bir çok araştırma sonucunda ortaya konmuştur.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal