Uyumak Abdesti Bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığına vatandaşlar tarafından çok sayıda soru soruluyor. Onlardan biri de Uyumak abdesti bozar mı? sorusu. Peki Uyumak abdesti bozar mı?

27.01.2021-12:58 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-12:58) Uyumak Abdesti Bozar mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığına her gün sayısız soru gelmektedir.  Vatandaşlardan gelen dini soruları muntazam bir şekilde yanıtlanıyor. Bu kapsamda vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri de Uyumak abdesti bozar mı? İşte haberin detayları...

UYUMAK ABDESTİ BOZAR MI?

Dini konularda araştırma yapanlar vatandaşlar Uyumak abdesti bozar mı? konusunda detaylı incelemeler yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı vasıtasıyla Uyumak abdesti bozar mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında. 

Uykunun abdesti bozmasındaki ölçü, yere sağlam bir surette oturup oturulup uyunması halinde bozuluyor. Buna göre yan yatarak ve namaz dışında secdedeymiş gibi durarak uyumak abdesti bozar. Ancak, uyku ile uyanıklık arasındaki halde veya yere sağlam bir surette oturmuş ve mafsalları gevşememiş bir haldeyken uyumak abdesti bozmaz (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 53). Bu bakımdan mesela ulaşım araçlarında oturarak seyahat eden yolcuların, dik otururken koltukta uyumaları durumunda abdestleri bozulmaz. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal