Uyuma Projesi Nedir? Uyuma Projesi Nasıl Kullanılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün projesi olan UYUMA uygulaması vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Bununla birlikte UYUMA projesine ilişkin detayları merak etmeye başladı. Peki UYUMA projesi nedir? UYUMA projesi nasıl indirilir? UYUMA projesi nasıl kullanılır?

04.03.2021-13:52 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-13:52) Uyuma Projesi Nedir? Uyuma Projesi Nasıl Kullanılır?

UYUMA projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir uygulamadır. ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı'da tanıtıldıktan sonra vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konulardan biri oldu. Uyuşturucu ile mücadele için kullanılacak UYUMA projesine ilişkin detaylar merak konusu araştırılıyor. Peki UYUMA projesi nedir? UYUMA projesi nasıl kullanılır? UYUMA projesi nasıl indirilir?

UYUMA PROJESİ NEDİR?

Son zamanlarda toplumsal bir sorun olan uyuşturucu madde kullanımı birçok kişinin gündeminde. Emniyet güçleri ve vatandaşlar, uyuşturucu maddelerin ülkemizde kullanılmasının ve satılmasının önüne geçmek istiyor. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü, UYUMA projesini geliştirdi.

Uygulamanın amacı uyuşturucu madde kullanımını ve satışını durdurmak olarak açıklandı. Yerli ev milli yazılımla geliştirilen UYUMA uygulaması, vatandaşlar tarafından mobil cihazlarda kullanılabiliyor.

UYUMA PROJESİ NASIL KULLANILIR?

Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ulaşılabilir olan UYUMA uygulaması, tamamen yerli olarak geliştirildi. Uygulama ile vatandaşların uyuşturucu madde kullanımına yönelik farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Bunun yanı sıra uyuşturucu ile mücadelede toplumsal sorumluluk bilinci sağlamak amacıyla UYUMA uygulaması başladı.

Mobil cihazlara indirilen UYUMA uygulaması ile vatandaşlar, sokakta şahit oldukları uyuşturucu kullanımını ya da satışlarını emniyete bildirecek. Uygulamayı indirdikten sonra kimlik bilgileri ile kayıt olan kişiler, uygulamayı aktif olarak kullanabilecek. Uygulamada bulunan ihbar butonuna basarak uyuşturucu kullanımını bildirmiş olacak.

İhbar edilen konum emniyet güçlerine iletilecek ve konuma en yakın ekipler intikal edecek. Ancak ihbar eden kişinin kimlik bilgileri gizli tutulacak. UYUMA uygulaması Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak ulaşıma açık olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal