Uyku Kalitesini Arttırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu uyku olunca uykunuzun kalitesi ne kadar uyuduğunuzdan çok daha önemli. Yatakta geçirdiğiniz sürenin çok olması kaliteli bir uyku çektiğiniz anlamına gelmiyor.

26.01.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-16:52) Uyku Kalitesini Arttırmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu uyku olunca uykunuzun kalitesi ne kadar uyuduğunuzdan çok daha önemli. Yatakta geçirdiğiniz sürenin çok olması kaliteli bir uyku çektiğiniz anlamına gelmiyor.

Vücudunuz ayakta durmasını sağlayacak enerjiyi uyku yoluyla depolar. Fakat uyku yalnızca enerji sağlamıyor; aynı zamanda kalp rahatsızlığı, diyabet ve depresyon riskini azaltıp daha zinde kalmanızı da sağlıyor.

Aşağıdaki tavsiyelere uyduğunuz halde daha kaliteli bir uyku alıp zinde kalabilirsiniz.

DÜZENLİ NEFES

Horluyor ve uykunun tam ortasında boğuluyormuş gibi hissedip uyanıyorsanız, uyku apnesi problemi yaşıyor olabilirsiniz. Uyku apnesi sorunu olan kişi ne kadar uyursa uyusun, gün boyunca kendini yorgun hisseder. Uyku apnesi rahatsızlığı beyine oksijen gidememesine ve nabız atışının arttırarak enerjinin düşmesine yol açıyor.

Uyku apnesi belirtileriniz varsa doktorunuza başvurabilir, iki veya üç yastık kullanabilir ve sırtüstü yerine yan yatarak uyumayı deneyebilirsiniz.

DOĞRU EGZERSİZ ZAMANI

Egzersiz yapmak önemli olsa da egzersiz yapmak için seçilen zaman çok daha önemli. Egzersiz zamanını doğru ayarlarsanız ,derin bir uyku çekebilirsiniz.

Spor salonuna geç gitmeniz muhtemelen kaliteli bir uyku almanızı engelleyecektir. Spordan sonra vücudunun soğuması için en az üç, dört saatin geçmesi gerekiyor. Vücut ısısının çok fazla ve nabız atışının çok hızlı olması uyumakta zorluk yaşamanıza neden olur

Egzersizi yatmadan en az dört saat önce yapın. Hatta spora sabah ya da öğle gitmeniz çok daha iyi olacaktır.

ALKOLE YAKLAŞMAYIN

Alkolün uyku getirdiği doğru ama etkisi geçince sinir sistemine yaptığı uyarılar uykunuzun kalitesini olumsuz etkiliyor.

Uyuyabilmek için alkol tüketmek yerine uyku getirici daha değişik aktiviteler deneyin. Örneğin ılık bir duş alın; duştan çıkınca vücudunuzun soğumaya başlaması çok daha rahat uyumanızı sağlayacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal