Uyarı ve kınama gibi disiplin cezası alan öğrenciler takdir, teşekkür belgesi alabilirler mi?

Okullarda öğrencilerin bazı disiplinsiz davranışları nedeniyle kendilerine uyarı veya kınama cezaları veriliyor. Bu kapsamda disiplin cezası alan öğrencinin yıl sonunda takdir ya da teşekkür belgesini alıp almaya hak kazanıp kazanmadığı merak ediliyor. Uyarı ve kınama gibi disiplin cezası alan öğrenciler takdir, teşekkür belgesi alabilirler mi? İşte, uyarı ve kınama cezası detayları..

16.06.2022-13:01 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-13:01) Uyarı ve kınama gibi disiplin cezası alan öğrenciler takdir, teşekkür belgesi alabilirler mi?

Okullarda verilen eğitim sürecinde, öğrencilerin farklı davranışları bazı cezalar almasına neden oluyor. Öğrencilere verilen uyarı ve kınama cezasının yanı sıra bazı durumlarda uzaklaştırma cezaları da uygulanır. Öğrencinin davranışları göre değerlendirme kurulu tarafından verilen bu cezalar ile birlikte öğrencinin yapmış olduğu davranışı bir daha sergilememesi ön görülür.

Eğitim sürecinde öğrencinin aldığı ceza kararları e-okul sistemine işlenir. Yıl sonunda ise öğrencilerin başarılarına göre verilen takdir veya teşekkür belgesi sorgulamalarında alınan bu cezaların söz konusu belgeleri etkileyip etkilemediği büyük merak konusudur.

Uyarı ve kınama gibi disiplin cezası alan öğrenciler takdir, teşekkür belgesi alabilirler mi?

Disiplin cezası alan öğrenci takdir, teşekkür belgesi alabilir mi

Yapmış olduğu disiplinsizlik olayı sonrasında uyarı cezası alan öğrenciler, takdir, teşekkür ve onur belgesini alabiliyorlar. Fakat öğrencinin bu belgeleri alabilmeleri için not ortalamalarının yüksek olması gerekiyor.

Kınama cezası alan öğrencinin durumu ise biraz daha farklıdır. Kınama cezasına çarptırılan öğrenci içinde bulunduğu eğitim ve öğretim süreci sonunda teşekkür, takdir ve onur belgesi almaya hak kazanamıyorlar. Kınama cezası 1 yıllık süreci kapsadığından bir sonraki eğitim öğretim yılı sonunda adı geçen belgeleri not ortalamaları yüksek olduüu sürece alabilirler.

Okuldan uzaklaştırma cezası alan öğrencinin durumu kınama cezası alan öğrenciyle aynıdır. Disiplin cezası okuldan uzaklaştırma olarak verilmiş ise öğrenci o yıl sonunda takdir, teşekkür ve onur belgesi alamazlar. Bir sonraki yıl ceza almadığı sürece hakkı devam eder.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal