Lisede kaç ortalamayla sınıf geçilir, 3 zayıfla sınıfta kalınır mı? Lisede sınıf geçme şartları

Karne heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci sınıf geçme detaylarını araştırıyor. Özellikle liseliler, lisede sınıf geçmenin şartlarını merak ediyor. Peki, lisede devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? Lisede sınıf geçmek için kaç ortalama gerekiyor? 3 zayıfı olanlar sınıf geçebilir mi? Detaylar haberimizde...

16.06.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-12:11) Lisede kaç ortalamayla sınıf geçilir, 3 zayıfla sınıfta kalınır mı? Lisede sınıf geçme şartları

Karne gününe sayılı saatler kala milyonlarca öğrenci lisede sınıf tekrarı olup olmayacağını araştırıyor. Peki, lisede sınıf tekrarı var mı? Lisede sınıf geçme ortalaması kaçtır? Kaç zayıfla sınıf geçilir? İşte detaylar...

Lisede sınıf geçme ortalaması kaçtır?

Bu dönem sınıfta kalma uygulanmaya başladı. Liselerde yıl sonundaki toplam ortalaması 50'nin altında ve üç zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacak.

Lisede sınıf tekrarı var mı?

COVİD-19 salgın döneminde online eğitim yapıldığı için sınıf tekrarı olmamıştı. Normalleşmenin başlamasıyla birlikte eski kuralların çoğu yeniden uygulanmaya başladı. Bu kurallardan biri de sınıf tekrarı. 50 not ortalamasının altında kalan ve en az üç dersi zayıf olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacaklar.

 lisede sınıf geçme şartları

Lise son sınıfta devamsızlıktan sınıf tekrarı var mı?

Lise son sınıf öğrencileri devamsızlıktan sınıf tekrarı yapıp yapmayacaklarını merak ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Biz öğrencilerimizin her zaman yanında olmak için çalışan bir bakanlığız. Onun için ilk kez buradan açıklıyorum. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın" dedi.

Lisede hangi durumlarda sınıfta kalınır?

Lise eğitimi alan öğrencinin sınıfta kalması için belli şartlar vardır. Bunlardan birincisi, 2 dönemin aritmetik puan ortalamasının minimum 50 veya 1. dönem puanı ne olursa olsun 2. dönemdeki puanının minimum 70 olmasıdır.

Bir başka şart ise, beceri eğitimleri alan öğrencilerin beceri sınav puanlarının minimum 50 olması şartı ile 1. ve 2. dönem puanlarıyla beceri sınav puanları aritmetik ortalamasının minimum 50 veya beceri sınav puanlarının 70 olması kuralıdır.

 lisede sınıfta kalma şartları

Lisede devamsızlıktan sınıf tekrarı yapılıyor mu?

Online eğitimin son bulmasıyla okullarda devam zorunluluğu da geri geldi. Yani mazereti olmadan devamsızlık hakkını aşmış olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacaklar.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal