Üşüten bu formüllerle anında ayağa dikiliyor! Kış aylarının vazgeçilmez hastalığına deva bulundu

Özellikle kış ayları denildiği zaman sıklıkla maruz kaldığımız soğuk algınlığına çözüm bulundu! Kış aylarında bu formülleri deneyenler anında ayağa dikiliyor.

01.03.2024-17:39 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-17:39) Üşüten bu formüllerle anında ayağa dikiliyor! Kış aylarının vazgeçilmez hastalığına deva bulundu

Kış ayları geldiği zaman neredeyse yoldan geçen her insanın üçte birinde rastladığımız soğuk algınlığı bazen günler bazen ise haftalar sürüyor. Tam bu noktada vatandaşlar soğuk algınlığının formüllerini arayıp duruyor. Uzman doktorlar tarafından büyük bir özenle verilen soğuk algınlığına birebir formülleri sizler için tek bir haberde topladık.  Soğuk algınlığınızın varsa üşüttüyseniz, bu formüllerle anında ayağa dikilmeniz muhtemel! İşte birebir soğuk algınlığınıza deva olacak formüller… 

Bitki çaylarını baş ucunuzundun eksik etmeyin 

Özellikle soğuk algınlığı denildiği zaman ilk akla gelen genellikle bitki çayları oluyor. Tabii ki de her bulduğunuz bitki çayını içmek soğuk algınlığına iyi gelmeyecektir. Özellikle nane limon, ada çayı, yeşil çay, ekinezya gibi sıcak bitki çaylarını içmek soğuk algınlığına birebir etki gösterecektir. Sıcak bitki çayların yanı sıra ağırlıklı olarak bol su ve sıvı tüketmek de soğuk algınlığına en önemli ilaçlardan birisi. Bol su içerek vücudunuzdaki mikroplardan daha hızlı aranmanız muhtemel.   

Soğuk algınlığı tedavisi

Bol bol eğlenip istirahat eden ve C vitaminini eksiksiz alan kısa sürede hastalığa veda edebilir

Soğuk algınlığı söz konusu olduğu zaman vatandaşların vücudunda kırgınlıkta bitmeyen bir eziyettir. Bu sebeple soğuk algınlığına yakalanan vatandaşlar sık sık dinlenmek, istirahat etmek ister. İşte tam da soğuk algınlığının ilacı budur! Sık sık dinlenerek istirahat ederseniz, soğuk algınlığını daha hızlı vücuttan atmanız mümkündür. Ek olarak bu süreç içerisinde; C vitaminini eksik etmeden ılık limonlu sular, mandalina, portakal gibi bolca C vitamini depolayan meyveleri tüketmek sizlere büyük fayda sağlayacaktır. 

Soğuk algınlığı tedavisi

Sarımsak yemek ve bol tuzlu suyla gargara yapmak

Sarımsak yemek ve bol tuzlu suyla gargara yapmak da soğuk algınlığı denildiği zaman ilk akla, gelen soğuk algınlığına iyi gelen yöntemler arasında yer alır. Sarımsağın antioksidan etkisi sayesinde, soğuk algınlığı geçiren kişinin vücudunun mikroplardan arınması daha olasıdır.

Sarımsağın etkisinin yanı sıra bol tuzlu suyla buruna ve boğazlara gargara yapmakta mikrop üremesinin önüne geçecek en geleneksel yöntemlerden birisidir. Bahsetmiş olduğumuz bu yöntemlerin yanı sıra; buhar solumak ya da çok kaynar olmayan sıcak suyla duş almak, boğaz pastili takviyesi alarak boğaz ağrısını yatıştırmak da soğuk algınlığına iyi gelen yöntemler arasında yer alır.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal