Usta Sanatçı Neşet Ertaş'ın Hayat Hikayesinin Film Olmasını İstemeyen Aileden Mustafa Uslu'ya Veto!

Usta sanatçı Neşet ertaş'ın ailesi ünlü yapımcı Mustafa Uslu'ya tedbir için soluğu mahkemede aldı. İşte habere ilişkin o detaylar...

10.02.2022-14:11 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-14:11) Usta Sanatçı Neşet Ertaş'ın Hayat Hikayesinin Film Olmasını İstemeyen Aileden Mustafa Uslu'ya Veto!

Sesi ve türküleriyle bir döneme damgasını vuran ve halen daha büyük bir saygı ve özlemle birçok kişinin sesi olan usta sanatçı Neşet Ertaş, en önemli değerlerden biri. Birçok başarılı filmin yapımcısı olan Mustafa Uslu ise, yitip giden en önemli değerlerden biri olan Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini ölümsüzleştirmek için harekete geçti. Ertaş'ın hayat hikayesinin anlatacağı film için çalışmalara başlayan Uslu'ya, usta türkücünün ailesinden izin çıkmadı. Yaklaşık on yıl önce hayata gözlerini yuman usta sanatçı Neşet Ertaş'ın eşi Nigar Leyla Ertaş, çocukları Döne Ertaş, Canan İlhan ve Hüseyin Ertaş mirasçı olarak geride kaldı. Usta sanatçı vefatından önce Prof. Dr. Erol Parlak’a kendi hayatının kitap yapılması için izin verirken, başka türlü herhangi bir şeye izin vermedi. 

İKİNCİ KEZ MAHKMEYE BAŞVURDULAR

Neşet Ertaş vefat etmeden on yıl önce Erol Parlak'a izin vermiş olduğu ''Garip Bülbül Neşet Ertaş, Hayatı, Sanatı ve Eserleri'' kitabı yayınlandı. Bu kitabın yayınlanmasının ardından birçok başarılı ise imzasını atmış ünlü yapımcı Mustafa Uslu da, usta sanatçının hayatının filmini çekmek istedi. Bunun üzerine Ertaş'ın ailesi bunu kabul etmeyerek Uslu'ya dava açtı. Henüz bu dava sonuçlanmamışken Ertaş'ın ailesi bir kez daha mahkemeye başvurarak, Ertaş'a ait 14 eserin de kullanılmaması için tedbir talebinde bulununca, mahkemede bu talebi kabul etti. Davanın ilerleyen günlerde nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.

neşet ertaş mustafa uslu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal