Neşet Ertaş 9. Ölüm Yıl Dönümünde de Unutulmadı

Neşet Ertaş ölümünün 9. yıldönümünde kabri başında törenle anıldı. Kuran-ı Kerim okunan anma törenine protokol, Ertaş ailesi ve diğer sevenleri katıldı.

25.09.2021-13:13 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-19:59) Neşet Ertaş 9. Ölüm Yıl Dönümünde de Unutulmadı

İç Anadoludan yurdun dört yanına gönül köprüleri kuran Neşet Ertaş, namı diğer ‘Bozkırın Tezenesi’, vefatının 9. Yıldönümünde kabri başında anma töreni düzenlendi.

Defnedildiği yer olan Bağbaşı Mezarlığı’da gerçekleşen törene katılan sevenleri, büyük ozanın kabri başında dua ederek, Kuran-ı Kerim okundu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar karanfil bırakarak ustayı andı.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın anma töreninde yaptığı konuşmasında, Neşet Ertaş’ın Kırşehir ilinin ve tüm Anadolunun yetiştirdiği en kıymetli değerlerinden biri olduğunu ifade etti.

NEŞET ERTAŞ ÖLÜMÜNÜN 9. YILINDA TÖRENLE ANILDI

Neşet Ertaş’ın Gönüllere dokunan sesi, Tevazu sahibi örnek kişiliği ve geride miras bıraktığı eserleriyle tüm halkın gönlünde yer ettiğini ifade eden vali Akın, "Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli değerlerden biridir Neşet Ertaş. Babası ve ustası Muharrem Ertaş'ın üslubunu devam ettiren Ertaş, Türk halk müziğimize yeni bir nefes ve yorum katmıştır. Kırşehir'in UNESCO tarafından müzik şehri kabul edilmesinde çok önemli katkılarda bulunmuştur." dedi.  

Törene katılan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli de Neşet Ertaş’ın vefatının 9. yılında büyük ustayı rahmetle andıklarını ifade ederken, "Bugün sadece ailenin değil Kırşehir'in yas günüdür. Yaşamı boyunca tevazu ve mütevaziliğin ete kemiğe bürünmüş haliydi Neşet Ertaş." diye konuştu.

Usta sanatçının anma töreninde oğul Hüseyin Ertaş da bu günün acı dolu bir gün olduğunu belirtirken, "Bugün yas günümüz, bugün bizlerde düğün, eğlence veya hareketli türkü dahi çalınmaz. Bugün içimize dönüp acımızı yaşadığımız günlerden birisi. Acısı hala taze, hiçbir zaman da iyileşmeyen bir yara. Kırşehir bir hoşgörü kenti, o yüzden de ailemizle, herkesle babamızı ziyaret ettik. Zaten halkımız, milletimiz sene boyunca burada onu yalnız bırakmıyor." ifadelerine yer verdi.

Neşet Ertaş Ölüm Yıldönümünde Unutulmadı

TÜRKMEN ABDAL GELENEĞİNİN TAŞIYICISI NEŞET ERTAŞ 

Törene katılan isimlerden olan Türk Halk Müziği sanatçısı Bilge Tokel, Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş’ın müziğimizdeki Türkmen Abdal geleneğinin taşıyıcısı olduklarını ve bu geleneğin de Türk müziğinin temeli olduğunun altını çizdi.

Yüzlerce yıllık bu kültür birikiminin gelecek nesillere aktarılmaya devam ettiğini ifade eden Tokel, "Neşet Ertaş'ın vefatının 9. yılı, hiç kimse yalnız bırakmıyor. Ailesi, sevenleri, dostları, dünyanın her yerinden geliyorlar. Tüm halk ozanlarımıza ve başta Neşet Ertaş'a Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Anma törenindekiler merhum Neşet Ertaş’ın ailesinden, bozlak ustası Muharrem Ertaş, Muharrem Ertaş, kız kardeşi Ayşe Galibin ve bir diğer büyük halk ozanı olan Çekiç Ali’nin kabirlerini ziyaret edip dua okudular.

Törende, Neşet Ertaş’ın akrabalarının yanı sıra, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, siyasi parti temsilcileri ve Ertaş’ın sevenleri vardı.

Hayatı boyunca ürettiği unutulmaz eserleriyle Türk halk müziğini zenginleştiren Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de İzmir'de vefat etmiş ve memleketi olan Kırşehir'de defnedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal