06.01.2024-16:59 (Son Güncelleme:06.01.2024-16:59)


1

Ailesinin verdiği bilgiye göre, evinde senaryo okurken geçirdiği rahatsızlıktan sonra hastaneye kaldırılan Ayla Algan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



2

4 Ocak 2024 tarihinde hayatını kaybeden usta sanatçı Ayla Algan anısına bugün saat 10.30'da İBB Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.



3

Muhabir Online, Ayla Algan'ı son yolculuğuna uğurlamak için gelen ünlü isimlere mikrofon uzattı. O isimlerden biri de usta sanatçı Halil Ergün idi; Halil Ergün; 'Hepimizin başı sağ olsun. Ne söyleyebilirim, çok değerli bir sanatçımızı kaybettik. Hayatın kanunları işliyor özellikle bizim kuşaklar için böyle. Hüzünlü bir işleyiş her zaman kayıp acıdır. Hem dostumdu hem ustamızdı. Işıklar içinde yatsın.' diyerek duygularını paylaştı.



4

Cenazeye katılan isimlerden Barış Arduç ise "Çok önemli bir değerimizi kaybettik" diyerek duygularını ifade etti; 'Benim hayatımın en kıymetli insanlarından biriydi. Çok üzdü bizi söyleyecek fazla bir şey de yok. Mekanı cennet olsun. Hayatımın değişmesine vesile olmuş, hayatımda çok önemli dokunuşları olmuş bir insandı. Çok üzgünüm daha fazla diyebileceğim bir şey yok.' diyerek sözlerini bitirdi.



5

Zafer Alagöz ise; 'Ayla Algan dünya çapında bir sanatçıydı. Sadece bizim ülkemizde değil dünyada da şöhreti olan çok kıymetli bir sanatçımızdı. Özellikle Yunus Emre şiirlerini 3 farklı dilde seslendirip tüm dünyaya tanıtmış bir isim. Hayatının neredeyse 70 yılını tiyatroya ve sanata adamış çok kıymetli bir değerdi. Bizde biliyorsunuz yaş 70'e gelince 'yaş yetmiş iş bitmiş' derler ve insanlar emekliliği tercih eder ama Ayla Hanım hiçbir zaman bu işin peşini bırakmadı. Hem oyuncu olarak hem de hoca olarak. Çok kıymetli bir sanatçıydı. Allah rahmet eylesin.' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.



6

Orhan Gencebay ise Alya Algan için "harika bir sanatçıydı. Hem tiyatroda hem de müzikte çok verimli işler yaptı. Bu dünyadaki görevini çok güzel tamamladı" diyerek usta sanatçıya Allah'tan rahmet diledi.



7

Cumbul; 'Tiyatroya çok emek vermiş çok kıymet bir sanatçıydı. Kendisiyle 'Biz Size Aşık Olduk' dizisinde çalışabilme imkanım oldu. 7 yaşımda da aile içinde tanışıklığımız vardı. Çok kıymetli bir sanatçıyı kaybettik. O yüzden üzgünüm' diyerek duygularını dile getirdi.



8

Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık da törene katılan sanatçılarımızdandı. Alışık "Ah güzel İstanbul'du Ayla Algan. İstanbul'un bütün güzelliklerini bir bir kaybettik maalesef"



9

Erdal Özyağcılar ise; Çok özel bir insandı. Ben eski jenerasyon olarak benim hocamdı. Geniş bir jenerasyona el vermiş, emek vermiş, tiyatroyu öğretmiş hem ablaydı hem hocaydı hem kardeşti hem anneydi hem yönetmendi hem oyuncuydu. Hepimizin her derdiyle uğraşırdı. Tiyatro mesleğindeki bütünlüğü bize çok güzel anlatırdı.' diyerek hocasını son yolculuğuna uğurladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr