Ust Damak Kabarmasına Ne İyi Gelir?

Ust damak kabarmasına ne iyi gelir? Damak ağız içindeki tavan bölümüdür. Her ne kadar biraz geri planda olsa da özellikle birtakım sorunlardan dolayı kabarabilmekte. Bunun altında birçok neden yatıyor.

09.06.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:30) Ust Damak Kabarmasına Ne İyi Gelir?

Ust damak kabarmasına ne iyi gelir? Damak ağız içindeki tavan bölümüdür. Her ne kadar biraz geri planda olsa da özellikle birtakım sorunlardan dolayı kabarabilmekte. Bunun altında birçok neden yatıyor. Bunların içinde özellikle bakteri kaynaklı olanları yaygın. Yapılacak olan şeye ise doğal bir yöntem ile bu soruna son vermek. Bunun nasıl olacağı ise yazımızda.

Ust Damak Kabarması Nedir?

Ust damak kabarması gerek bakteri gerekse küçük olan iltihaplardan dolayı ilgili alanın şişmesidir. Zaman zaman yenilen yemeklerden kaynaklı olarak bu sorun ortaya çıkabilir. Hem çok soğuk hem de çok sıcak olan yiyecekler buna neden olabilir. Genellikle kişi ilk zamanlar bunu fark etmez. Ancak belli bir müddet sonra problem kendisini gösterir. Bu yüzden yutkunmak zor bir hal alır. Ayrıca yemek yemek de eskisi gibi kolay olmayacağı için doğal yöntemlerle bu sorundan kurtulmak gerekir.

Ust Damak Kabarmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

  • Ust damak kabarmasına ne iyi gelir: Sirke sayesinde damakta ortaya çıkmış olan şişliğin alınması mümkündür. Bunun için ilk bir fincan içine su ve sirkeyi koyun. Bunu karıştırın. Özellikle akşamları bunu kullanarak gargara yapın. Sirkenin içinde antioksidan olarak bilinen maddeler yer alır. Bu sayede ilgili yerdeki iltihaplı yapının çok kısa süre içinde temizlenmesi kolaydır.
  • Ust damak kabarmasına en iyi kür alternatifleri içinde limon da var. Son derece basit bir biçimde hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey ise bir limondur. Bunu yine bir fincan dolusu suyun içine sıkın. Ardından gargara yöntemi sayesinde sorunun üstesinden gelin.
  • Ust damak kabarmasına iyi gelen yoğurt kürü son derece başarılı. Özellikle yaraları iyileştirme gibi bir özelliğinin olduğunu görüyoruz. Hem şişliği alan hem de iltihabı yok eden yoğurdu istediğiniz zaman ve yine istediğiniz miktarda tüketebilirsiniz.
  • Çok farklı birçok sağlık sorununun çözülmesi noktasında fark yaratan aloe vera jelini, damakta ortaya çıkmış olan bu problem için kullanabilirsiniz. İyileştirici özelliği olan bu jelin uygulanması çok zor değil. Buna göre yarım bardak suya 2 çorba kaşığı dolusu kadar aloe vera ekleyin. Elbette bunun jel formunun kullanımı olmalıdır. 5 günlük bir süre boyunca tercih edebilirsiniz. En kısa zamanda sonuç almak mümkündür.
  • Bunun yanı sıra tuzlu suyla gargara yapmak gibi son derece klasik ve aynı zamanda etkili olan yöntemi unutmamak gerekiyor. Bu karışımın birden çok faydası var. Bunların başında ağız içinde yer alan her türlü bakterinin temizlenmesi geliyor. Aynı zamanda damak şişmesi gibi rahatsız edici bir soruna da son veriyor.

Ust damak kabarmasına ne iyi gelir: Bu sorun ortaya çıktığı zaman yapılacak bir diğer şey ise her daim çok sıcak veya çok soğuk olan yiyeceklerden uzak durmaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal