Urfalı Hikmet Kim Milyoner Olmak İster'de 125 Bin TL Kazanmıştı! O Parayla Bakın Ne Yaptı

Hikmet Karakurt Kim Milyoner Olmak İster'e katılarak sosyal medyada viral olmuştu. Yarışmada125 bin lira kazanan Hikmet Karakurt, memleketi Şanlıurfa'da kardeşi için elektrikçi dükkanı açtı. Hikmet ve ailesinin yarışmadan sonra hayatı değişti.

13.02.2022-12:28 - (Son Güncelleme: 13.02.2022-13:15)

Kardeşine aldığı 40 liralık radyo sayesinde Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki soruyu bilerek 125 Bin TL kazanan Hikmet Karakurt, tüm Türkiye'nin tanıdığı biri oldu. Yarışma ile hayatı değişen üniversiteli genç, kardeşi Halil'e verdiği sözü tutmuş ve ona tablet almıştı.

Şanlıurfalı bir iş adamı ise Halil'in üniversite dahil tüm eğitim masraflarını karşılayacağını söylemişti. Sonrasında kolejde okumasını sağladı. Hikmet yarışma sayesinde hayatlarının değiştiğini, 10. sınıfa giden kardeşi Halil'in artık kolejde okuduğunu anlattı. Hikmet şimdi de elektrikçi olan kardeşi Kadir Karakurt için Eyyübiye ilçesinde elektrikçi dükkanı açtı.


ELEKTRİK DÜKKANI AÇTIK

22 yaşındaki Hikmet Karakurt, daha önce mevsimlik işçilik yapan ailesinin artık dışarı gitmediğini söyledi. Sakarya üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümünde okuyan Hikmet, 'Yarışmadan kazandığımız paranın bir kısmıyla elektrikçi ustası olan kardeşim Kadir'e bir elektrik dükkânı açtık.


HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN

Bu bizim için büyük bir adım. Şanlıurfa en fazla mevsimlik göç veren şehirler arasında. Buradan tüm mevsimlik işçi çocuklara ve gençlere seslenmek istiyorum. Ben de bir tarım işçisiyim.' dedi ve cümlelerine şu şekilde devam etti, 'Her zaman hayallerinizin peşinden gidin ve gerçekten başarabileceğinize inanın. Ben her zaman böyle yaptım. Sizler de yapabilirsiniz. Yarışma bizim hayatımızı değiştirdi' açıklamasında bulundu.

8 kardeş olduklarını ve 6 kardeşin okuduğunu anlatan Hikmet Karakurt, "Kız kardeşim Feride bu sene Harran Üniversitesi Coğrafya bölümünden mezun oldu. Ben ise Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü 2. sınıfta okuyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra ülkeme layıkıyla hizmet eden başarılı bir elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorum.


SELÇUK BAYRAKTAR'I KENDİME ÖRNEK ALIYORUM

Bu yolda Selçuk Bayraktar'ı her zaman kendime örnek alıyorum çünkü o vatanımız için gece gündüz çalışmış fedakâr insandır. Yarışmada 125 bin TL kazanmıştık, bu paranın 80 bin TL'sini iş yeri için kulandık geri kalanını ise eğitim masraflarımız için ayırdık, 40 bin TL de dükkân için borçlandık' açıklamasında bulundu. 

Baba Mehmet Karakurt (46) ve anne Esma Karakurt (46) oğullarıyla gurur duyduklarını söylediler. Bir hafta önce açılan dükkânı Şanlıurfalı iş adamı Ömer Neşet Kapaklı ve AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal