Üretimi İçin AR-GE Çalışması Yapılmıştı: Hasat Zamanı Geldi

Yalova’da üzerinde Ar-Ge çalışmaları başlatılan aronya meyvesi için hasat zamanı geldi. Ülke tarımında yeni bir sağlık meyvesi olan aronya için Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından ar-ge alışmaları başlatılmıştı.

03.09.2021-16:48 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-16:48) Üretimi İçin AR-GE Çalışması Yapılmıştı: Hasat Zamanı Geldi

Yalova’da üzerinde Ar-Ge çalışmaları başlatılan aronya meyvesi için hasat zamanı geldi. Ülke tarımında yeni bir sağlık meyvesi olan aronya için Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından ar-ge alışmaları başlatılmıştı. Ürün veren meyve için 5. Hasat Tarla Günü yapıldı. 

Yolava’nın Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy' de üretici Murat Değerli’nin 5 dönümlük arazisine ektiği aronyanın hasadına Yalova Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Ak Parti YalovaMmilletvekili Ahmet Büyükgümüş, Ak Parti İstanbul milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Organik Tarımsal Müdürü Başak Sevingel, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, çok sayıda davetli katıldı.

DALINDAYKEN FİYATI 80 LİRA

Davette açıklamalarda bulunan Tarım ve Hayvancılık Yalova İl Müdürü Suat Parıldar, ‘Yalova aronya meyvesi hem gıda hem de eczacılık sanayiinde kullanılıyor. Taze ve kuru meyve olarak da değerlendirilebilir. Meyve çok yüksek miktarda antosiyanin ve flavanoidler ihtiva ediyor’ dedi. 

Daha dalındayken kilosu 80 TL’den satılan aronyaların hasadına başlandı. Açılış konuşmalarının bitiminin ardından davetliler hep birlikte aronya hasadı yaptı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal