Yalova Kıyılarından 412 Metreküp Deniz Salyası Toplandı

Yalova’dan 412 metreküp deniz salyasının toplandığını ve bertarafa gönderildiği açıklandı.

12.06.2021-01:31 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-01:35) Yalova Kıyılarından 412 Metreküp Deniz Salyası Toplandı

Müsilaj(deniz salyası) tüm kıyılarımıza yayılmaya başlamışken Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca denizde temizlik seferberliği başlatıldı. Bu temizlik kapsamında sadece Yalova’nın Taşköprü sahilinden 4 günde 412 metreküp deniz salyası toplandığı açıklandı. 

Kıyılarımızda atık kabul gemisi, deniz süpürgeleri ve vidanjörlele temizlik çalışmaları devam ediyor. Bakanlığın başlattığı temizlik seferberliği ile denizlerimizden tonlarca deniz salyası toplandı. Müsilaj temizliğinin 4’üncü gününde Yalova’dan 412 metreküp deniz salyasının toplandığını ve bertarafa gönderildiği açıklandı. 

Çalışmayı yerinde görmek için gelen Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Mehrali Ecer, çalışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz'dan son durum bilgisini aldı. 

‘MÜSİLAJ TEMİZLEME İŞLEMİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ’

 Çalışmaların son hız devam ettiğini açıklayan Yılmaz, ‘Sadece bugün 254 metreküp müsilaj temizliği yaptık. Hem atık kabul gemisi hem deniz süpürgeleri hem de belediyelerimizin vidanjörleriyle müsilaj temizleme işlemimizi devam ettiriyoruz. Valimizin koordinesinde oluşturduğumuz koordinasyon merkezinde de görevli kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle anbean ilimizdeki müsilaj yoğunluğunu takip edip müdahalemizi ona göre yoğunlaştırıyoruz. Bugünden sonra merkezdeki balıkçı barınağında müsilaj dağılmazsa orada da çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ ifadelerini kullandı. 

‘HAFTA SONU DAHİL HEM MÜSİLAJ TEMİZLİĞİMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Yılmaz son olarak, ‘Bu kapsamda da tersanelerden başlayarak ilimizdeki su kaynaklarının hepsini, atık su deşarjı yapan bütün noktalarında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Şu ana kadar 10 denetim gerçekleştirdik. Hafta sonu dahil hem müsilaj temizliğimize hem de denetlemelerimize ara vermeden devam edeceğiz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal