27.12.2019-16:18 (Son Güncelleme:17.09.2021-12:10)


1

Ekranların sevilen simalarından Pelin Öztekin, birçok başarılı işlerle adından söz ettirirken bir diğer yandan da 153 kilodan 75 kiloya düşmüş hikayesi ile dikkatleri üzerine çekti. Fazla kilolarından kurtulmanın en çok sağlığına iyi geldiğine dikkat çeken Öztekin, zayıflama sürecine dair detayları paylaştı.



2

Dış görünüşün yanı sıra aileden gelen kalp rahatsızlıkları olduğunu belirten Öztekin, kilo vermeye karar vermesine neden olan en büyük etkinin bu olduğunu belirterek, ‘Babamda kalp, annemde de şeker hastalığı var ve bunlar genetik olarak bana geçecek hastalıklar. Eğer kilolu olmaya devam etseydim, bu sağlık sorunları bir bir ortaya çıkacaktı. Son zamanlarda da ipin ucunu biraz kaçırmıştım, 153 kiloya dayanmıştım’ dedi.



3

MİDE AMELİYETI SONRASI DOĞRU DİYETİ YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ

MİDE AMELİYETI SONRASI DOĞRU DİYETİ YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ

Önceleri mide ameliyatı operasyonundan korktuğunu dile getiren Pelin Öztekin, ameliyata karar vermesinin neredeyse 6 ay aldığını belirtti. Asıl sürecin ameliyat sonrası başladığının altını çizen Öztekin, operasyon sonrası uygulanan diyetin oldukça önemli olduğunu belirtti.



4

Öztekin, ‘Ameliyattan sonra mideme bir bebeğin midesine davranır gibi davranmam gerekiyordu. İlk bir hafta sadece çorba içtim ama bu çorbaların içinde tane yoktu. Sadece sebze ya da etlerin suyuydu, saf çorbaydı yani. Sonraki hafta da normal çorbalara geçtim. Daha sonra da pürelere geçiş yaptım. Kabak püresi yedim, domatesle peyniri ezip onu yedim. 15 gün yediğiniz çorbalardan sonra pürelere geçince acayip lezzetli geliyor. Şu anda midem çok küçük olduğu için iki lokmada doyuyorum, istesem bir lokma daha yiyebilirim ama buna gerek yok.



5

Çok çabuk doyup çok hızlı acıkıyorum. Bu yüzden günde 7-8 öğün yiyorum ama toplamında normal bir insanın bir öğünde yediği yemek kadar yemiyorumdur bile. Ekmek hiç yemiyorum. Pilavı çok özlüyorum ama bir yemek kaşığı pilav yesem midemde şişiyor. Onun yerine et ya da salata yiyorum. Mayıs ayından başlayarak bütün yaz yüzdüm, şimdi de yürüyüş yapıyorum.’ Şeklinde anlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR