27.09.2021-13:41 (Son Güncelleme:27.09.2021-13:41)


1

SİRTFOOD DİYETİ

SİRTFOOD DİYETİ

Sirtfood, Sirtuinler ismi verilen ve hücresel sağlığı düzenleyen bir protein grubudur. Bu proteinler hücrenin kendi içerisindeki dengesini sağlamaktadır. Metabolizma hızı, inflamasyon, hücre bölünmesi, ömrü ve sağlığı bu dengeye dahildir.



2

Sirtfood Adele’nin 45 kilo vermesiyle gündeme gelmiş ve birçok kişi tarafından uygulanmaya başlamıştı. Sirtfood diyeti iki aşamalı olarak uygulanır toplamda 2 aşamadan oluşur ve 21 gün devam eder.



3

SİRTUİNLERİ ARTIRAN 20 BESİN

SİRTUİNLERİ ARTIRAN 20 BESİN

Sirtuinleri artıran besinler: Kakao, çilek, karabuğday, zeytinyağı, kahve, yeşil çay, maydanoz, kapari, kereviz, roka, yaban mersini, kırmızı soğan, soya, zerdeçal, kırmızı şarap ve ceviz.



4

SİRTFOOD DİYETİ NASIL UYGULANIR?

SİRTFOOD DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Diyet 2 aşamadan oluşur: 1. Aşama: 7 gün süren ilk aşamada amaç hızlı kilo kaybıdır. İlk 3 gün; günde iki kez yeşil sebze suyu ve 1 ana öğün vardır. Program, yeşil sular, limon, yeşil çay, kale, kereviz ve maydanoz gibi sebzeleri içermektedir. Tüketilen besinler totalde günde 1000 kaloriyi geçmemelidir. 2. Aşama: Sirtfood diyetinin kalan diğer zamanlarında günde 2 kez yeşil su ve 2 kez sirtüin aktivatörü besinlerinden oluşan zengin bir ana öğün tüketilir. İlk 3 hafta tamamlandıktan sonra sirtüin aktivatörü besinleri diyete ve yeşil sulara ekleyerek bu besinlere devam etmeniz gereklidir.



5

SİRTFOOD SMOOTHİE

SİRTFOOD SMOOTHİE

Malzemeler: 100 gram yoğurt, 3 tam ceviz, 8-10 adet çilek, 1 avuç lahana sapı, 20 gram bitter çikolata, 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal ve 200 ml badem sütü. Hazırlanışı: Tüm malzemeleri smoothie olana kadar blenderdan geçirip tüketin. Afiyet olsun.



6

SİRTFOOD PİZZA

SİRTFOOD PİZZA

Pizza tabanı için: 7 gram maya, 1 çay kaşığı kahverengi şeker, 300 ml ılık su, 200 gram karabuğday unu, 200 gram beyaz un, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 tutam tuz. Domates sosu için: 1/2 ince kıyım kırmızı soğan, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik, 400 gram doğranmış domates, 5 gram fesleğen yaprağı ve 1 tutam tuz. Üzeri için: Roka, kırmızı soğan, rendelenmiş peynir ve ızgara patlıcan. Hazırlanışı: Maya şeker ve ılık suyu karıştırarak 15 dakika bekleyin. Ardından tüm taban malzemelerini ekleyip 45 dakika hamuru mayalandırın. Domates sos için zeytinyağında kırmızı soğan ve sarımsağı soteleyerek diğer malzemeleri üzerine ekleyin. 15 dakika pişirip blenderdan geçirin. Yağlı bir tepsiye hamuru yayarak el veya merdane ile hamuru açın. Önce domates sosu sonrasında ise üst malzemeleri hamurun üzerine koyarak 200 derecelik fırında iyice pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR