04.01.2024-10:01 (Son Güncelleme:04.01.2024-10:38)


1

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e ait prodüksiyon şirketine gelen telefon tedirginlik yarattı.



2

Bir vatandaş İbrahim Tatlıses'e yazdığı şiirleri göstermek istedi. Şirket çalışanları sanatçının İzmir'de yaşadığını ve restorantı araması gerektiğini söylemişti. Olay 30 Aralık 2022 tarihinde meydana geldi. İstanbul Kağıthane'de bulunan Tatlıses Prodüksiyon şirketine bir arama geldi. 53 yaşındaki Ercan Y., isimli kişi İbrahim Tatlıses'e ulaşmak istediğini söyledi.



3

Şirket çalışanı ünlü sanatçıyı neden aradığını sorduğunda Ercan Y., şiir yazdığını söyleyerek İbrahim Tatlıses'in de incelemesini talep etti. İddiaya göre şirket çalışanı Leyla Y., Tatlıses'in İzmir'de olduğunu belirtince Ercan Y., şirket çalışanına, 'Yemin olsun ben bu kanı dökeceğim' şeklinde sözler sarf etti.



4

Aldığı tehditler sonrası şoke olan genç kadın durumu ünlü şarkıcı ve avukatlara bildirdi. Şirket avukatları durumu derhal İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bildirerek şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.



5

'Şiirlerime bakması için aradım'

'Şiirlerime bakması için aradım'

Savcılığa yapılan suç duyurusunda söz konusu tehdit olayının ortaya çıkması için şirketin sabit hattında bulunan kayıtların incelenmesi talep edildi. Yürütülen soruşturma kapsamında şirketi arayarak tehditler savuran kişinin Ercan Y., olduğu tespit edildi. Şüpheli ifadesinde İbrahim Tatlıses'e yazdığı şiirleri okuması için ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Şüpheli ifadesi alındıktan sonra şirketi aradığını kendilerini İzmir'e yönlendirdiğini ve daha sonra İzmir'de bulunan kebapçı dükkânını aradığında telefondaki kişilerin şiirlerini alıp İzmir'e gelmesini istediklerini belirtti. Söz konusu 'Yemin olsun ben bu kanı dökeceğim' cümlesini kurmadığını ifade eden Ercan Y., suçlamaları kabul etmedi.



6

Tehdit sözleri bakın ne çıktı...

Tehdit sözleri bakın ne çıktı...

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda şüphelinin üzerine atılı 'Tehdit' suçunu işlediğini belirterek 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Geçtiğimiz günlerde hâkim karşısına çıkan Ercan Y., davaya konu olan, 'Yemin olsun ben bu kanı dökeceğim' sözlerinin kendisinin yazmış olduğu şiirin içerisindeki bir dize olduğunu herhangi bir tehdit yada hakaret eylemini gerçekleştirmediğini hatta başka sanatçıları da arayarak şiirini okuduğunu belirtti. Ercan Y. ifadesinde, "Tehdit değil, kendi yazdığım şiirimden bir parça" şeklinde savunmasını yaptı.



7

Yapılan yargılama sırasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı sanığın davaya konu sözlerinin yazmış olduğu şiire ait olduğunu bu nedenle herhangi bir tehdit ya da hakaret suçuna konu olacak delilin bulunmadığını belirterek sanığın beraat etmesini talep etti. Mahkeme yapılan yargılama sonunda Ercan Y.'nin beraatına karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr