Ünlü Şarkıcı Murda Havalimanında Gözaltına Alındı

Seslendirdiği şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddia edilen 'Murda' adıyla bilinen ünlü rap şarkıcısı Önder Doğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı. Murda hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

18.10.2021-11:08 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-17:33)

Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu nedeniyle havaalanında gözaltına alınan ve daha sonrasında serbest bırakılan Murda lakaplı şarkıcı hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

RAPCİ MURDA HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI

Ünlü şarkıcı geçen gün gözaltına alına ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında; "Murda" olarak bilinen Hollanda uyruklu şarkıcı Önder Doğan'ın (37) "Duman", "Pahalı" ve "Eh Baba" isimli şarkılarında yer alan bir takım sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği belirlendi. Murda hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

MADDE KULLANIMINA ÖZENDİRDİĞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin, şarkıcının önceki gün Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda giriş yapacağı yönünde bilgi edinildi. Doğan dün saat 19.30 sıralarında havalimanında gözaltına alındı. 

MAHKEME SONUCU SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Doğan adliyeye sevk edildi. Doğan çıkarıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde şarkılarında uyuşturucu maddelere özendirme kararı ile havaalanında apar topar göz altına alınan Önder Doğan, namı diyar Murda serbest bırakılmıştı. Murda hakkında yeni gelen habere göre, ünlü şarkı için 10 yıla kadar hapis istendi. 

MURDA’NIN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma doğrultusunda; "Murda" olarak tanınan Hollanda uyruklu şarkıcı Önder Doğan'ın "Duman", "Pahalı" ve "Eh Baba" şarkılarının sözlerinin gençleri kötü madde kullanımına özendirdiği tespit edildi. 

isimli şarkılarında yer alan bir takım sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği tespit edildi.

AYNI ŞARKITAN İKİ TANE VAR

Hakkında yapılan beyanlar üzerine gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan Murada, savcılığa verdiği ifadesinde, "2 tane 'Duman' isimli şarkım var. Türkiye'de söylediğim 'Duman' şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. 'Pahalı' ve 'Eh Baba' şarkıları da benim. Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Rap şarkıları sokak jargonuna yakındır. Arada çok ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir" dedi. Çıktığı mahkeme sonrasında ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Savcılık tarafından ünlü şarkıcı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, ünlü şarkıcının kliplerinde ve şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirici ifade ve içerik kullandığını iddia ederek, "Duman", "Pahalı" ve "Eh baba" isimli şarkılarında yer alan bir takım sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği anlatıldı. Şarkı ve klipleri video paylaşım sitelerinde yayınlanan Hollandalı müzisyene, Türk Ceza Kanunu'nun 190/2 maddesinden cezalandırılması istendi. 'Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Doğan, dava kabul edilirse Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal