11.06.2019-13:10 (Son Güncelleme:25.04.2023-09:07)


1

Kimdir?

Kimdir?

Murat Boz, 7 mart 1980 yılında Türkiye'nin Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu ilçede bitirdikten sonra annesi, Boz'u müzik yarışmalarına soktu ve güzel sanatlar lisesine gitmesi için hazırladı. Boz, 1995 senesinde girdiği yetenek sınavlarda başarı göstererek İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne başladı ve burada 4 sene yatılı eğitim gördü.



2

Okulda, piyano ve keman dersleri aldı. 1998 yılında Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen liseler arası müzik ve halk oyunları yarışmasının birincisi oldu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesinin caz vokal bölümüne gidi.



3

Bu okulu bitirdikten sonra ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında eğitim almaya devam etti.



4

Murat Boz'un acı günü

Murat Boz'un acı günü

Kanser tedavisi gören minik hayranı Sıla'nın hayatını kaybettiğini gözyaşları içinde duyurdu. Ünlü şarkıcı yaptığı paylaşımda; "Benim için çok zor bir video. Sıla'dan, beni görmek istediğinden bugün haberim oldu. Annesiyle konuştum. Ben ulaştığımda yoğun bakıma girmişti. Sıla'mız melek oldu. Allah rahmet eylesin. Keşke daha önce haberim olsaydı. Diyecek bir şey bulamıyorum."ifadelerini kullandı.



5

1,86 boyundaki Murat Boz, 2000'li senelerin başında vokalistlikten para kazanmaya başladı ve ilk olarak Emel Müftüoğlu'nun vokalisti olarak faaliyet gösterdi.



6

Sonrasında Burcu Güneş, Demet Sağıroğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Tarkan dahil olmak üzere birçok şarkıcıya konserleri ile stüdyo albümü kayıtlarında vokalist olarak çalıştı.



7

Bu şarkıcılardan en fazla Tarkan ile çalıştı; Tarkan'ın altı sene vokalistliğini yaptı. 2004 yılında, Nil Karaibrahimgil'in Nil Fm (2004) albümünde yer alan "Bronzlaşmak" şarkısının klibinde oynadı. Bir sonraki yıl grup Hepsi'nin bir (2005) albümündeki "Yalan" şarkısında gruba eşlik etti.



8



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr