Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun kurduğu Tatbikat sahnesi Fişekhane ile yollarını ayırdığını duyurdu: Tiyatro bir ticarethane değildir

Başarılı oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun kurmuş olduğu Tatbikat sahnesi etik sebepler nedeniyle yollarını Fişekhane ile ayırdı.

20.04.2022-12:27 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-12:27) Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun kurduğu Tatbikat sahnesi Fişekhane ile yollarını ayırdığını duyurdu: Tiyatro bir ticarethane değildir

Ekranların en sevilen oyuncuları arasında yer alan, birçok dizi ve filmde göstermiş olduğu oyunculuk performansıyla akıllara kazınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, son projesi Bergen'de rol almıştı. Filmde oyunculuğu çok beğenilen ve yıllardır sürdürdüğü başarılı kariyerine bir yeni filmi daha ekleyen Beşikçioğlu, kurmuş olduğu Tatbikat sahnesi hakkında radikal bir karar aldı. Kurucusu ve genel sanat yönetmeni olduğu Tatbikat sahnesine ilişkin bir bildiri yayınlayarak, Zeytinburnu'nda yer alan Fişekhane ile çalışmasını sonlandırdı. 

Erdal Beşikçioğlu Tatbikat sahnesi hakkında paylaşım yaptı

Nisan ve Mayıs ayındaki oyunlar iptal edildi

Birbirinden değerli oyunları seyirciyle buluşturan Tatbikat Sahnesi, “Bir Delinin Hatıra Defteri”, “Küvetteki Gelinler”, “Acting”, “Gidion’un Düğümü”, “Miriam Yasta'' gibi pek çok oyunu sevenleriyle buluşturuyordu. Yapılan açıklamaya göre Tatbikat sahnesinde yer alan oyunlar artık Fişekhane'de değil, İstanbul'un başka salonlarında sahnelenecek. Yapılan açıklamaya göre; ''Tatbikat Sahnesi 2013 yılında kurulmuş olup kendi ilkelerine sahip, değerinden ödün vermeyen, inandığı sanatından uzaklaşmadan ve bunu da eserlerinde yaşatarak bu zamana kadar gelmiştir. Kendi biletini satan, Ankara ve İstanbul’da hiçbir organizatörle çalışmayan bir kurumdur. Bu ilkeler çerçevesinde beraber çalışmayı düşünerek kuruluşundan bugüne emek verdiğimiz Fişekhane ile çalışmalarımızı, etik sebeplerden ötürü sonlandırmış bulunmaktayız. Nisan ve mayıs ayında Fişekhane Ana Sahne ve Black Box’ta planlanan tüm oyunlarımız iptal olmuştur. Tiyatro bir ticarethane değil, bir sanat dalıdır. Bundan sonra İstanbul’da devam edeceğimiz tiyatro sahnemizi ve yerimizi en kısa zamanda ileteceğiz'' şeklinde ifade edildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal